AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Lyckat Påsklovsläger!

Sollentuna volley har haft ett kortare påsklovsläger och ca 50 barn och ungdomar passade på att spela!

 

Vi började med en gemensam samling och presentation av samtliga ledare. Spelarna delades in i fem olika träningsgrupper med två ledare ansvariga för varje grupp och sen satte respektive träningsgrupp igång. Många grupper startade med namnlekar samt fokus på att utveckla tekniken. Efter 1,5h träning var det dags för “fruktstund” men sen blev det mer träning och lek.

Klockan tolv hölls en nationell tyst minut, så även här på påsklägret, för att hedra offrena i attacken på Drottningatan. Därefter var det dags för mat och spagetti och köttfärssås stod på menyn och efter en välbehövlig lunchrast inleddes eftermiddagens aktivitet; presseningsvolleyboll. Det fungerar precis som vanlig volleyboll förutom en liten detalj, nätet är täckt med presseningar – vilket ju gör att man inte ser vad motståndaren gör förrän bollen kommer över. Alla ledare och spelare delades upp i blandade lag och mötte varandra i korta matcher. Sedan bjöds det på mellis i form av banan och saft och därefter var det dags för dagens tredje och sista träningspass som var mycket matchspel för att avrunda dagen. Klockan 15.30 avslutades lägret och det var dags att gå hem.


Presseningsvolleyboll

På tisdagen började lägret precis som tidigare med träning och samma schema som på måndagen följde fram till lunch, det vill säga en fruktstund och två träningspass. Runt klockan 12.00 var det dags för lunch, ris och korvstroganoff. Efter lunchen fortsatte träningen och lägrets sista träningspass. Mycket matchspel blandat med spelarnas egna önskemål. Efter ett mellanmål bestående av banan och saft så skulle dagen och lägret avslutas med en gemensam aktivitet. Spelare och ledare deltog i en variant av brännboll, också kallad volleybollbrännboll ; enda skillnaden är att man servar ut en volleyboll istället för att slå ut en tennisboll med ett baseballträ. En mycket rolig och trevlig avslutning på 2017 års påskläger.


Volleybrännboll

Hoppas vi alla ses igen till sommaren!