Sollentuna volleys nionde sommarläger har gått av stapeln

Måndag morgon på midsommarveckan samlades 49 deltagare och 12 ledare i Sollentuna sim- och sporthall för det som kom att bli Sollentuna volleybollklubbs nionde sommarläger. Traditionen med sommarläger startades 2011 och sedan dess har Sollentuna volley arrangerat två sommarläger per år, ett i juni och ett inför säsongsstarten i augusti.

 

Bland deltagarna denna vecka kunde vi finna spelare födda allt mellan 2008 och 2002, spelandes Kidsvolley såväl som Volley2000. Lägerveckan var endast fyra dagar lång men trots det rymde den föreläsningar, utmaningar och lekar samt mycket, mycket volleyboll.

På tisdagen gästade Tor Opdahl, naprapat vid Aktiv Rehab och f.d. spelare i Sollentunas herrlag, och höll i en praktisk genomgång av hur man tar hand om och rehabiliterar en stukad samt hur man kan förebygga vanliga skador inom volleyboll.

Alla deltagare får lära sig hur man lindar en stukad fot…


… och får testa på att linda själva

Under veckan genomfördes volleybollträningar inom fyra träningsgrupper (grön, blå, röd och svart) utspridda på fem volleybollplaner.


Anfallsträning i grön grupp

Lägerveckan bjöd även på tävlingar i något mer sällsynta tävlingsformer. Årets upplaga innefattade femkamp, presenningsvolleyboll och volleybrännboll.


Hinderbana under femkampen


Blå grupp i full fokus


Förberedelser för den så kallade ”trädgårdsmästaren”.


Grön träningsgrupp


Blå träningsgrupp


Röd träningsgrupp


Svart träningsgrupp

Vi ledare från 2015 års första sommarläger tackar alla deltagare för denna roliga och lärorika vecka och hoppas att vi ses igen i augusti!

Mer information om lägret vecka 33