AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sommarläger 2011

Sollentuna Volley har i början och slutet på sommaren genomfört sommarläger med volleyboll i Sollentuna Sporthall. Under en period då det normalt ine spelas speciellt mycket volleyboll i A-hallen var det istället full aktivitet för existerande och kommande yngre spelare i Sollentuna Volleybollklubb. Läs vad Towe och Amanda, två av lägerledarna, skriver om veckorna.

Under vecka 25 och 32 höll Sollentuna Volleyboll ett läger för barn födda 99-04. Lägret innehöll kidsvolley, volley 2000 och massor av lek. Första veckan var det hela 40-talet barn som spelade och andra veckan (mitt i semestern!) var det drygt hälften så många barn som kom. Jättekul – bra för klubbens fortsatta tillväxt och för sammanhållningen i klubben då barn i olika åldrar träffas och spelar med varandra!

Vad gjorde vi då?
Början på båda lägren inleddes med teknikträning (då vi också hade A-lagsspelare på besök!) och gemensamma diskussioner om fair play, teambuilding och domarregler. Efter någon dag började tekniken förbättras och vi kunde gå in på smash och serve. Barnen jobbade stenhårt och var kanonduktiga!

Under veckan stod det dessutom ”badhus” på aktivitetsmenyn vilket var mycket uppskattat hos barnen.
Eftersom första lägret v.25 låg i midsommarveckan avslutades det på torsdagen med mycket spel. Vi hade även två uppskattade aktiviteter på torsdagen; vattenkrig och tröjskrivning.
 
Under lägret v.32 hann vi med ännu mer smash och servträning vilket verkligen gav resultat i slutet av veckan då vi tränare såg att barnen hade gjort stora framsteg och man kunde göra övningarna mer avancerade. Även v.32 hade vi vattenkrig och tröjskrivning.

Något vi inte får glömma är maten såklart. Första veckan blev vi sponsrade av Sjövillan AB som hela lägret levererade väldigt god mat (även mellanmål & frukt) som uppskattades mycket av barnen och det tackar vi för! Andra veckan köpte vi mat i simhallen, vilket också fungerade väldigt bra då det fanns stor valmöjlighet och maten var uppskattad även där av barnen. Veckan avslutades med att alla barnen fick gratis glass.

Tränarna är spelare som själva är aktiva inom klubben, antingen som spelare eller tränare. De har gjort ett fantastiskt bra jobb och både lyckats med träningar och att få en bra sammanhållning i grupperna.
 
Vi vill även tacka Åsa Blomgren som har gjort ett fantastiskt jobb med båda lägren och som verkligen har varit en av de viktigaste anledningarna till varför lägren har varit så bra. Naturligtvis vill vi även tacka alla andra som har deltagit eller hjälpt till på något sätt. Det har varit två fantastiskt roliga veckor.
 
Hälsningar Towe Lindblom och Amanda Linderoth