Spänning i grundserieavslutningen

SVK redo för servemottagning. Foto: Robert Engström

Avgörande helg för Sollentuna VK när man går in i grundseriens sista matcher. Två matcher per lag kvarstår och efter helgen ska Elitserien delas in i två olika fortsättningsserier med topp 5-lagen i en serie och övriga i en. Båda Sollentunalagen har femteplatsen inom räckhåll. SVK Herr kan knipa femteplatsen av egna medel medan damlaget är beroende av övriga lags resultat.


Sollentuna VK Dam måste ta minst fem poäng under helgen, för att nå topp 5-fortsättningsspelet, vilket kräver vinst mot Gislaved på lördag och RIG Falköping på söndag. Fem poäng för SVK skulle innebära att man tar sig förbi både Linköping och Gislaved och går upp på en femteplats. Samtidigt krävs det att Gislaved inte vinner sin andra match för helgen eller att Linköping vinner någon utav sina två. Det är ett tufft läge för Sollentunadamerna då man både måste slå uppåt mot femteplatslaget Gislaved men även vinna över RIG Falköping som ställer upp med flera landslagsspelare och framtida internationella talanger.

“Säsongens viktigaste match hittills”
… säger herrlagets kapten Staffan Blomgren om lördagsmatchen mot Habo. Tre poäng där skulle göra att man går om Lund, som håller femteplatsen med en match mer spelad.
– Kampen om femteplatsen i tabellen är tuff och våra chanser är beroende av seger i båda matcherna, säger lagkapten Staffan Blomgren. Habo slog oss i en jämn femsetare på hemmaplan. Vi behöver pressa dom med vår serve och få bort dom från nätet för framgång.

Mot RIG Falköping tror Staffan Blomgren att lugn kommer vara avgörande. SVK:s lagkapten varnar för Sollentunas egna stortalang Joar Millberg, som gör sitt sista år på Riksidrottsgymnasiet. Joar Millberg är poängkung i sitt lag och den framstående säsongen har lett till A-landslagsdebut för 18-åringen.
– Det är alltid väldigt spännande att möta sin moderklubb och jag hoppas vi presterar på topp, säger Joar Millberg. Sollentuna står högt på listan som lag att komma till nästa säsong så jag hoppas kunna göra en bra match även för min egen skull.

Även SVK:s tränare flaggar för det talangfulla RIG Falköping.
– RIG har Sveriges framtid på planen och dom är hungriga och spelar utan något att förlora, säger Lauri Hakala men tror ändå på sitt lags chanser över helgen. Äntligen har vi alla spelare tillbaka från diverse skador och sjukdomar så vi nu har en full trupp igen.  Habo har bra storlek och vi förlorade mot dom på hemmaplan. Det är en otroligt viktig helg men vi försöker gå in i den utan att se längre fram i tiden. Vi tar det match för match och försöker spela varje boll på högsta möjliga nivå.

Lördag:
SVK Dam mot Gislaved – matchstart 14:00 (livesändning)
SVK Herr mot Habo – matchstart 16:00 (livesändning)

Söndag:
SVK Herr mot RIG Falköping – matchstart 13:30 (livesändning)
SVK Dam mot RIG Falköping – matchstart 15:30 (livesändning)

Mer info om Elitserien hittar du här!