AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Säsongens fjärde 3-0 seger för damlaget!

Sollentunas elitdamer ställdes under helgen mot gymnasielaget RIG Falköping. Ett lag som stått för en rad fina insatser och imponerat under säsongsinledningen så här långt.

Inför matchen skiljde det endast en poäng mellan lagen då SVK låg placerade på fjärdeplatsen och RIG på femte plats.

Klockan 14:30 slogs matchens första serve i Satelliten. Coach Alberto Chaparro valde inför matchen att rotera i startsexan och bland annat ge unga talangerna Linn Karlsson och Hedda Vigren chansen från start, som de verkligen tog vara på!

Matchens inleds starkt med bland annat många block och serveess från hemmalaget. Första set slutar 25-15 efter att Viktoria Nordström blockat ner setbollen.

I andra set fortsätter SVK att få bra utdelning i sitt servespel där även kantspelarna öser in anfallspoäng. Andra set slutar 25-19. Tredje set inleds väldigt svagt, där RIG går upp i tidig ledning med 10-3. Man lyckas ändå ta igen det och vända på steken. Tredje set vinns till slut med 25-16 och matchen med 3-0!

Matchstatistik
Sollentuna VK Dam – RIG Falköping
Resultat: 3-0
Setsiffror: (25-15) (25-19) (25-16)
Matchens lirare i SVK: Viktoria Nordström
TOPP 3 poängplockare i SVK
Viktoria Nordström, 17
Christina Adamopoulou, 14
Isabelle Falck, 8

Matchens lirare och poängbäst i Sollentuna, Viktoria Nordström, ger en kort sammanfattning om vinsten:

Idag når vi kanske inte upp till vår toppnivå under, men tack vare att vi lyckas hålla nere våra misstag så lyckas vi ändå knipa en 3-0 seger, vilket vi såklart är mycket nöjda med.

RIG är ett lag med många unga talanger, och vi visste redan innan att vi absolut inte kunde ta något för givet. Därför var det väldigt skönt med tre, viktiga poäng!

Vinsten mot RIG Falköping innebär att man klättrar upp på tredjeplatsen i tabellen, under obesegrade Hylte-Halmstad och Engelholm.

Nästa match för damerna spelas lördag 28 november mot Lindesberg på bortaplan.

Foto: Håkan Wendler