AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tungviktsmöte

Lördagens tungviktsmöte i div 1 Norra påminde mer om boxning än volleyboll – Draget mot Södermalm B (tidigare Bromma). Men var det två åldrade feta sluggers som gick upp i ringen? Knappast. Likt en hårt tränad och deffad Rocky Balboa mot en slimmad Apollo Creed kämpade de bägge lagen furiöst och fick in smäll på smäll men reste sig varje gång ändå. De här gamla mästarna har mötts många gånger och känner varandra utan och innan. Det blev en riktigt underhållande fight där bägge kämpade och slog hårt vid varje tillfälle som gavs.

Redan i första ronden gick bägge kämparna ut svingandes. Som vanligt i titelfighter inledde kombattanterna med att känna på varandra och leta svagheter i motståndarens försvar. Att Södermalm har bra defence är känt sedan länge. Men även Draget visade upp en imponerande försvarsförmåga. Många långa och roliga bollar böljade fram och tillbaka. Första ronden till Södermalm 19-25.

I andra hade Draget stuvat om lite i formationerna och smällarna bet bättre. Men Södermalm slog bra också, inte minst ungdomen Emanuel Lundin som Södermalm på ett fegt sätt plockat med inför denna match. Detta till trots gick ronden till Draget 25-20

I tredje ronden hettade det till ytterligare. De bägge kämparna vevade på för fullt och det var rena rallarslagsmålet. Blodet stänkte, men humöret var gott och bägge kom på benen med ett brett grin varje gång. Poängmässigt följdes de bägge åt hela vägen. Silen släppte en stenhård hoppserve som uppenbart gick ut, men dömdes in. Kort därefter får Fransson tre lägen och slår tre brutala slag i rad. Varje gång mirakulöst räddade av liberon Fredrik Gyllenberg i Södermalm. Mot slutet av ronden var Draget ändå på väg mot vinst. Men då visade den rutinerade Håkan Hedengård i Södermalm rutin som coach. I avgörandets stund släckte han helt sonika ljuset i hallen och spelet fick tas om. Rävspelet gick hem och Södermalm tog hem tredje ronden med minsta möjliga marginal 24-26.

Nu var adrenalinet i overdrive och Draget gick ut i fjärde ronden med stor beslutsamhet. Processen gjorde kort och städades av med 25-19.

En sista rond och titelfighten skulle avgöras. Draget sprang direkt över ringen och fick in en snabb kombination – höger, höger, vänster, uppercut. 5-0 innan Södermalm hann få upp garden. Varsin rak vänster senare stod detl 6-1 till Draget. Södermalm var groggy och publiken väntade på den golvande smällen. Men rutin ska aldrig underskattas. Södermalm petade in jab efter jab och plötsligt var det jämt igen. Sidbyte vid 8-6 till Draget. Ett litet ryck av Södermalm och Draget var pressat mot repen. Några desperata sluggerslag gick in och ställningen var 13-14. Det vevades vilt och fighten kunde gå åt vilket håll som helst. Den sista smällen touchade dock Draget och seglade ut ur ringen. 13-15

2-1 till Södermalm i seriepoäng, men i titelmatchen tog Draget 106 poäng och Södermalm 105…