AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två volleybollgymnasiumspelare till elitlaget

Efter att Kajsa Österman valt att återvända till moderklubben efter tre år på riksidrottsgymnasiet i Falköping så följer nu Maria Gottlander i samma fotspår.

 

 – Maria hade också en bärande roll i det juniorlag som tog SM-guld i våras, säger tränare Michael Jestin. Hon har bra bollkänsla, är välskolad rent tekniskt och har en väldigt snabb spikearm. Maria behöver endast jobba upp sin fysik lite och hitta en vana av spel på elitserienivå sedan kommer hon bli en spiker att räkna med.

Tillsammans med Maria och Kajsa från RIG Falköping kommer även värmlandstjejen Hanna Eriksson. Hanna har elitserienykomlingarna VK Orion från Degerfors som moderklubb men har valt att fortsätta sin karriär i Sollentuna. Hon har dragits med en knäskada under sista året på gymnasiet men hoppas vara tillbaka till spel under hösten.
– Hanna är en väldigt komplett spelare, kommenterar Michael Jestin. Hon har spelat både center, spiker och libero och kommer vara ett toppentillskott i detta nykomponerade lag. En samlad person med bra inställning som vi är mycket glada att ha i klubben.

 

Maria Gottlander
Position: Vänsterspiker
Ålder: 19
Längd: 178 cm
Räckhöjd: 285 cm
Tidigare klubbar: Sollentuna VK, RIG Falköping

 

Hanna Eriksson 
Position: Allround
Ålder: 18 Längd: 176 cm
Räckhöjd: 290 cm
Tidigare klubbar: VK Orion, RIG Falköping