AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Blockstjärnan stannar i SVK

Under förra säsongen bevisade sig Matilda Altin vara en av landets och Elitseriens bästa centrar. Nu väljer Matilda att stanna kvar i Sollentuna VK för ytterligare två säsonger.

 

– Det känns riktigt kul att fortsätta med Sollentuna, säger Matilda själv. Det har kommit nya spelare till truppen och det känns som om vi kan gå långt tillsammans.

Säsongen 2016/17 blev enorm för Matilda Altin. Efter en sejour med collegespel i USA så var Matilda tillbaka på svensk mark och gjorde debut i Elitserien. Hon visade direkt att hon hör hemma bland landets bästa genom att sluta på en andraplats i blockligan samt bli topp fem poängplockare bland centrar. Hennes framgång gjorde att Matilda fick avsluta säsongen med att ta en plats i landslagets bruttotrupp.

– Matilda är en av dom spelare som sliter hårdast i laget, menar tränare Michael Jestin Hon har hittat en bra balans mellan glädjen av att spela volleyboll och hennes orubbliga vilja att vinna. Att ha henne i laget är en enorm fördel som lyfter hela laget.

Fakta
Matilda Altin
Position: Center
Ålder: 22
Längd: 183 cm
Räckhöjd: 295 cm
Tidigare klubbar: Vallentuna VBK, North Idaho Cardinals