AKTUELLT

Beachträning hela sommaren vid Rösjöbadet i Sollentuna, nu med meriterade och erfarna beachvolleybolltränare

Beachsektorn

Tycker du också att beachvolleyboll är jätteroligt? Vill du lära dig mer och utvecklas? Vill du hänga med beachkompisar i sommar?

Matthias fortsätter!

Även nästa säsong kommer Matthias Kaufmann vara andretränare för elitdamerna, nu tillsammans med vår nye huvudtränare Michael Jestin.

 

Matthias är en Schweizare som flyttade till Sverige 1980, i grunden friidrottare men började spela volleyboll 1972 hemma i byn när några startade en volleysektion i idrottsföreningen. Frun Tove och de två barnen Alex och Max spelar alla volleyboll, sönerna bla. division 2 i Herrar-C.

På frågan hur han kom till Sollentuna VK svarar Matthias: ”Max började spela i SVK och sen gav det ena det andra som det lätt blir.

Hela familjen syns ofta i hallarna och förutom elitlagen så hjälper Matthias många gånger till även i ungdomslagen, det är många av våra ungdomar som har fått råd och tips av Matthias under träning men även under matcher där han hoppar in och coachar lag när det behövs, en fantastisk klubbmänniska!

Lagkapen Viktoria kommenterar: “Tjejerna i laget blev väldigt glada när vi fick veta att Matthias skulle stanna. Självklart för att han är en duktig teknisk coach som hela tiden hjälper oss att utvecklas på plan, men också för att han är en väldigt omtyckt som person. Jag är helt övertygad om att Micke och Matthias kommer att vara en bra kombination som kan komplettera varandra på många sätt.”

Huvudcoach Michael säger: ”Jag visste inte vem Matthias var sedan tidigare men insåg snabbt vilken respekt folk i denna klubb har för honom. Han är en omtänksam människa med ett genuint intresse för idrotten och för utvecklandet av andra människor. Jag ser mycket fram emot att coacha tillsammans med honom och nu är det upp till mig att hitta hur vi kan få ut så mycket som möjligt av hans egenskaper.”

Avslutningsvis säger Matthias: ”Jag tror det blir en spännande säsong och jag ser fram emot samarbetet med Michael.”