Ny tränare till elitdamerna!

Det är nu klart att Michael Jestin blir ny tränare för Sollentunas elitdamlag. Michael har studerat på Tränarprogrammet vid GIH och har dessutom en gedigen volleybollbakgrund, senast som tränare i Uppsala. Michael startar i SVK redan 1 juni.

 

Vi är både stolta och glada att kunna knyta en sådan talang som Michael till klubben säger vice ordförande Katta Laurin och styrelseledamot Håkan Wendler.

Hans filosofi och vision går helt ihop med klubbens och vi vill tillsammans arbeta för hållbar utveckling och få individer att känna att de ständigt vill och får möjlighet att utvecklas och på så sätt få dem att stanna kvar i verksamheten. Långsiktighet är A och O vilket kommer med ett gott samarbete med ungdomslagen.

Michael själv skriver så här:
Jag kommer från en volleybollfamilj och har spenderat alla mina helger i en volleybollhall sedan jag kunde gå. Jag började spela i Asken VK (Kristinehamn, Värmland) när jag var sex och flyttade sedan till Uppsala och började spela där när jag var 11. Sedan spelade jag i UVBS, först i juniorlag, sedan i utvecklingslag och sedan i A-laget fram till mitt andra år på gymnasiet då jag blev sjuk i cancer och var tvungen att sluta på grund av det. Kärleken för volleybollen fanns självklart kvar och jag började istället coacha lite olika seniorlag i klubben medan jag läste på Politices Kandidat-programmet i Uppsala. Jag insåg att volleyboll var vad jag ville hålla på med så jag sökte in till Tränarprogrammet på GIH i Stockholm 2014 och fick i samband med det uppdraget som tränare för UVBS Dam A. Nu är jag klar med utbildningen, känner att jag har uppnått det som kan uppnås i Division 1 och kände därför att det var dags att prova på Elitserien.

Sollentuna är en stor klubb som värnar om sina spelare och kulturen kring idrotten. Jag vill vara i en klubb som har intentioner att bygga volleybollkultur. Att jobba vecka för vecka endast med fokus på att vinna nästkommande elitseriematch tjänar varken jag, klubben eller volleybollen i Sverige på i längden, jag vill börja byggandet av svensk volleybolls nya storhetstid!

Vi önskar Michael varmt välkommen till SVK!

Michael kommer då och då skriva små krönikor här på webben så håll ögonen öppna!