AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspel i Stockholm Volleycup U16

Nu är det slutspelssäsong även i Stockholm Volleycup och på lördagen var det dags för U16 och Level 5 Tung boll, både pojkar och flickor, i Rotebrohallarna.
SVK hade inga lag i Level 5, de valde istället Level 6 som spelas på söndagen, men i U16 ställde man upp med två flicklag och ett pojklag, samma pojklag som nyligen vann U16-Mästerskapet i Falköping.

I killklassen var det tre lag som ställde upp, förutom Sollentuna var det Södertelge och Danderyd. Dessa lag har mötts många gånger och lagen känner varandra väl. Ettan i grundspelet gick direkt till final medan tvåan och trean först spelade semi. 
Sollentunas killar gick obesegrade utan setförlust genom dagen och även om det stundtals hettade till i finalen mot Södertelge så kunde man ta med sig vandringspokalen hem igen.

På tjejsidan var det 5 klubbar representerade där Sollentuna och Vallentuna båda hade två lag med. Det yngre Sollentuna laget gjorde en strålande insats in sin första riktiga 6-manna turnering!

Ettan och tvåan i varje grupp gick till semi och inte helt oväntat gick förhandsfavoriterna Danderyd och Sollentunas 02 lag till final. Även dessa två lag känner varandra väl men det blev en ovanligt jämn kamp där Sollentuna vann första med 26-24, förlorade andra med 23-25 och efter 13-15 i skiljeset fick man åka hem med välförtjänta silvermedaljer kring halsen.

 

 

Fullständiga resultat kommer publiceras här: http://www.volleyboll.se/distrikt2/stockholm-gotlandsvolleybollforbund/Tavling/Resultat/