AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas pojkar 02 tog hem U16 mästerskapet i Falköping

För andra gången hölls volleybollens U16 mästerskap i Falköping, Sollentunas killar födda 2002 åkte på fredagen fyllda av förväntan för att efter två dagars spel obesegrade kunna kunna åka hem med guldmedaljer runt halsen och kalla sig Sveriges U16 mästare i volleyboll, dessutom fick de, som utlovat, glass av sin coach.

 

Volleyboll är man van vid i Falköping men under U16 mästerskapet är det mer än vanligt, hela 52 lag, killar och tjejer, var på plats för att göra upp om medaljer i 4 klasser, Pojkar, Flickor Svart, Flickor Röd och Flickor GrönBlå. Sollentuna åkte med ett pojklag och två lag i Flickor Svart. 

Killarna spelade i två grupper med 6 lag i varje och endast 1:an och 2:an i grundspelet gick vidare till semifinal så det gällde att prestera hela tiden.

Första matchen på lördagsmorgonen var mot ett, för killarna, okänt Stöcke som kom med hela tre lag.
Matchen började trevande, första matchen för båda lagen, men vid 2-7 hade Stöcke tagit en rejäl ledning och det såg lite skakigt ut för Sollentuna men man jobbade sig närmare upp till 6-7 och till slut 12 lika och sedan till ledning för första gången. Brukar inte lyfta fram enskilda spelare men resten av matchen var Homayons, från 16-13 servar han hem setet till 25-13. Detta fortsätter sedan när han i andra set får serven igen vid ställningen 2-1, när han servat klart är setet vunnet med 25-1
Sollentuna – Stöcke Svart 2-0 (25-13,25-1)

Andra matchen stod mot Falkenberg och lagen spelade jämt upp till 15 lika men sedan drog Sollentuna killarna i väg. I andra set tog man tidigt kommandot och kunde vinna även det.

Falkenbergs VBK – Sollentuna 0-2 (15-25,13-25)

Resten av dagen spelade man med sju spelare då en av killarna mådde risigt och fick gå för att sova (han blev dock bättre och kunde spela på söndagen).
Efter lunchen besegrades hemmalaget Falköpings VK med 2-0 (25-11, 25-10) och sedan Danderyd även det med 2-0 (25-5, 25-11) innan man kunde ta kväll med vetskapen om att man var semifinal klar trots att en gruppspelsmatch återstod.

Sista gruppspelsmatchen vanns på söndagsmorgon mot det yngre av de två Habo lagen med 2-0 (25-14, 25-14) och SVK killarna hade spelat sig igenom grundspelet utan att förlora ett set!

I andra gruppen möttes Lund och Södertelge på söndagsmorgonen i en match som var direkt avgörande om vem som skulle få den andra semifinalsplatsen, Habo Röd (P02-03) var redan klara.
Lund gick segrande ur den kampen och skulle så bli Sollentunakillarnas motstånd i semin efter lunchen.

Semifinal
Sollentuna killarna har haft svårt mot Lund i tidigare turneringar och de spelade nervöst i början av matchen, båda lagen ville verkligen vinna. Efter att ha följts åt fram till 6-5 så ryckte Sollentuna åt sig en ledning till 11-5 men sedan kröp Lund närmare och upp till 12 lika för att fortsätta till 14-17 innan Sollentuna tog time-out. Killarna kämpade på men så fick Lund setbollar vid 16-24. Nu fick Sollentuna fart, man kämpade sig närmare och närmare, Lund tog time-out vid 20-24 men Sollentuna kom ikapp till 24 lika. Lund tog nästa och fick återigen en setboll, 24-25. Lagen vann varsin boll och vid 25-26 lyckades Lund med ett serveess på sin 10e setboll och gav Sollentunakillarna sin första setförlust i mästerskapet.

Men killarna tog med sig spelet de hade i slutet av setet in i det andra och tog de tre första poängen och det flöt på till 13-5 även om det var hård kamp om varje boll och många fantastiska dueller. Sedan var det Lunds tur att få lite flow, i detta som var den kanske tätaste matchen i mästerskapet, man kom närmare och kom upp till 14-11. Lagen spelade sedan mycket jämt men Sollentuna knep andra set med 25-19 och tog matchen till skiljeset!

Sollentuna tog ledningen men Lund drog snart förbi och tvingade SVK till time-out vid 3-5. Sollentuna gick ikapp vid 6 lika och förbi med tre poäng men Lund hade inte gett upp och vid 11 lika tog Sollentuna sin andra time-out. Coach Max lugnade ner killarna som sedan spelade på och kunde vinna setet med 15-11 och var därmed finalklara!

Habo Röd besegrade Falköping i den andra semin. Ett Falköping som sedan så när tog första set mot Lund i bronsmatchen.

Final
Habo är ett starkt och säkert lag som givit killarna problem genom åren och mycket riktigt, vid 3-11 hade de skaffat sig en rejäl ledning men killarna tog sig i kragen, ett U16-guld stod ju på spel!
Man tog de 19 nästa bollarna till 22-11 och vann tillslut setet med 25-16

I andra set följde lagen tätt, även om Sollentuna emellanåt hade ett par tre poängs ledning, upp till 20-18 innan Sollentuna gjorde ett lite ryck igen och fick en lucka vid 23-18.
Habo stretade emot bra men vid 25-21 sattes sista smashen och guldet var för andra året i rad hemma hos Sollentuna!

 

Stort grattis till Anton B, Anton F, Homayon, Johan, Kai, Kalle, Mahdi, Markus och Coach Massimiliano!

Fullständiga resultat och allt om turneringen finns här: https://www.sportswik.com/#/cupmagazine/117/stats/classes/104396