Kvartsfinal 3 Hylte/Halmstad – Sollentuna

Efter att ha underpresterat i den andra kvartsfinalen var det vinna eller försvinna som gällde för Sollentuna i den tredje kvartsfinalen. De moment som inte alls fungerade i match två hade man slipat på under de två träningspass man haft i Halmstad Arena mellan matcherna.

I första set tog Hylte/Halmstad ledningen direkt med 3-0. Sollentuna kontrade och var ikapp vid fyra lika. Lagen spelar jämnt fram till 8 lika när Sollentuna tar en tvåpoängsledning vid 8-10. Hylte/Halmstad vinner de följande två bollarna och är ikapp vid tio lika. Lagen vinner varannan boll fram till 13 lika. Nu gör Hylte/Halmstad ett litet ryck och får en ledning med två poäng. Vid 20-18 får Sergej Engström en s k ”straffspark” som han slår in och bollen efter blockar Sollentuna ner ett anfall från Victor Lindberg och det står 20 lika. Vid 21 lika missar Sollentuna sin serve och det står 22-21. Bollen efter gör Alexandro Luna etta serveess, vilket följs av ett block från Hylte/Halmstad och det är setbollar vid ställningen 24-21. Sollentuna missar sitt nästa anfall och Hylte/Halmstad vinner setet med 25-21. I setet hade bägge lagen 12 anfallspoäng, Hylte/Halmstad 7 misstag mot Sollentunas 9, 3 serveess mot 0 och 1 block mot Sollentunas 2.

Set två började jämnt fram till 4 lika. Efter det tar Sollentuna ledningen med 7-8. Nu har laget en riktigt bra period och man går ifrån till 7-12 efter bra anfallsspel från Staffan Blomgren och Kosma Smiechowski. Man håller sedan en fempoängsledning hela setet och vinner det till slut med just 20-25. Noterbart är att Hylte/Halmstad hade hela 12 egna misstag i setet. Sollentunas servetaktik gav bra utdelning i set två. I Hylte/Halmstad stod Johan Mårtensson för 7 poäng i andra set.

Det tredje setet kontrollerades av Sollentuna från början till slut. Man tog ledningen med 1-3 och bortsett från att Hylte/Halmstad var ikapp vid fyra lika hade man ledningen hela setet. Vid 4-5 gick man ifrån till 5-11 efter att Hylte/Halmstad gjort fem misstag på sju bollar. Vid 6-12 fick Hylte/Halmstad lite luft under vingarna när Sollentuna missade ett anfall, följt av två block från Hylte/Halmstad och två anfallspoäng från Johan Mårtensson. Nu stod det 11-12. Sollentuna kontrar dock och går ifrån till 12-15. Hylte/Halmstad närmar sig och kommer till 16-17, men på slutet är det Sollentuna som spelar bättre och man går ifrån till 18-21. På slutet vinner Sollentuna fyra raka poäng och setet med 18-25. I setet hade Hylte/Halmstad 10 misstag och Sollentuna bara 4, varav 3 var servemissar.

I det fjärde setet får Sollentuna en drömstart. Man tar ledningen med 8-2 efter att Hylte/Halmstad raden de tio första bollarna haft 4 egna misstag. Vid 2-8 fastnar Sollentuna tyvärr i en uppställning och Hylte/Halmstad kommer tillbaka in i matchen. Man går från 2-8 till 6-8. Sollentuna vinner en poäng, men Hylte/Halmstad har nu medvind och vinner de fyra följande bollarna och är förbi redan vid 10-9. Vid 12-11 är det sista gången i setet som Sollentuna har kontakt och Hylte/Halmstad går ifrån till hela 20-13. Efter det kan Hylte/Halmstad avslappnat spela hem setet som slutar 25-17. En svag avslutning för Sollentunas del på ett set som började riktigt bra.

I det femte setet tog Sollentuna ledningen med 1-2, men sen hade man några egna misstag i anfall och Hylte/Halmstad tog ledningen med 4-2. Vid 5-4 har Hylte/Halmstad en bra period då Sollentuna missar serven, Alexandro Luna gör ett serveess och Philip Pettersson tar ett blockpoäng. Nu står det 8-4 till Hylte/Halmstad. Sergej Engström tar ett blockpoäng fram till 8-5, men Hylte/Halmstad är det lag som avlutar klart starkast och från 9-6 går man fram till 15-7 och setvinst. Hylte/Halmstad vinner matchen med 3-2 och är därmed klara för semifinal.

I matchen är Johan Mårtensson den stora skillnaden mellan lagen. Johan storspelar i den tredje kvartsfinalen och med sina 5 serveess, 18 anfallspoäng och 2 blockpoäng ser han till att Hylte/Halmstad slipper åka till Sollentuna för en fjärde kvartsfinal.
I Sollentuna är matchens glädjeämnen framförallt att man genomför serve- och blocktaktiken på ett bra sätt (vilket man misslyckades med i kvartsfinal 2) och centrarnas spel. Centrarna har tillsammans 19 poäng i matchen (att jämföra med de 7 poäng som de hade i kvartsfinal 2).

Vi gratulerar Hylte/Halmstad till segern i kvartsfinalserien där de rättvist vann mot Sollentuna och vi önskar dem lycka till i semifinalerna.