Kvartsfinal 2

Den andra kvartsfinalen mellan Hylte/Halmstad och Sollentuna spelades i Halmstad Arena i torsdags kväll.

Första set bjöd inte på någon kvartsfinalvolleyboll av den kaliber som vi såg i första matchen, utan det var en ganska sömnig tillställning. Lagen hade tillsammans 17 misstag i första set. Hylte/Halmstad tog ledningen och hade 8-5 innan Sollentuna kunde vinna fyra raka poäng fram till 8-9. Lagen spelade sedan jämnt fram till 12 lika när Hylte/Halmstad gjorde ett ryck till 15-12. Sollentuna tog en time-out och tog sig till 16-15 när Hylte/Halmstad tog sin första time-out. Hylte/Halmstad gick ifrån till 20-17 när Sollentuna kröp närmare, men närmare än 20-19 kom man inte, utan i slutet av setet var Hylte/Halmstad bättre och vann setet med 25-21.

I det andra setet började Hylte/Halmstad bäst och tog ledningen med 7-4, men redan tre bollar senare var Sollentuna ikapp. Lagen spelar jämnt fram till 11 lika när Sollentuna går ifrån till en trepoängsledning. från 11-14 till 14-17 håller man det försprånget. Hylte/Halmstad närmar sig och vid 16-17 var man nästan ikapp. Det dröjde till 21 lika innan man var ikapp, men i det här setet var det Sollentuna som avslutade starkast. Vid 23 lika kunde Staffan Blomgren vinna sitt anfall och bollen efter hamnar Hylte/Halmstads anfalla i nät och Sollentuna vinner setet med 23-25.
Inte heller detta andra setet bjöd på högkvalitativ volleyboll. Totalt hade lagen 18 misstag i setet.

I det tredje setet började Hylte/Halmstad serva bättre och det gav utdelning. Man tog ledningen med 10-5 och efter det spelade lagen jämnt resten av setet. Hylte/Halmstad hade en ledning med 4-6 poäng hela setet och kunde ohotade vinna setet med 25-19. Sollentuna hade svårt att döda boll i anfall samtidigt som man inte riktigt fick ordning på sitt blockeringsspel.

I det fjärde och sista setet var det bara ett lag på banan. Hylte/Halmstad tog ledningen med 15-9 och efter det var matchen slut. Sollentuna lyckades bara ta tre poäng till i setet som Hylte/Halmstad enkelt kunde vinna med hela 25-12.

Hylte/Halmstad har därmed tagit ledningen med 2-0 i matcher och behöver bara en vinst till för att ta en semifinalplats. Nästa match spelas i Halmstad på lördag kl 17.00.

Bäste poängplockare
Sollentuna
Kosma Smiechowski 13 poäng
Staffan Blomgren 12 poäng

Hylte/Halmstad
Alexandro Luna 23 poäng
Viktor Lindberg 15 poäng
Johan Mårtensson 15 poäng