Hemmaförlust mot slutspelsstarkt Örebro

Sollentuna VK tog på lördagseftermiddagen emot Örebro i hemmahallen Arena Satelliten där ett riktigt slutspelsarrangemang gick av stapeln. Med säsongens publikrekord, långa och spännande bollar samt en tumme ur led kunde Örebros damer åka hem som vinnare, med resultatet 3-0 i set (13-25, 14-25, 22-25).

Första set inleddes minst sagt starkt av Örebro som tog 5 raka poäng innan Sollentuna kunde göra ett eget genom Isabelle Falck, som gör en fantastisk insats och är även lagets främsta poängtagare i dagens match. Efter Örebros tidiga övertag i matchen lyckas inte Sollentuna komma ikapp och setet slutar 13-25. I pausen mellan första och andra set håller Sollentuna huvudena högt och kommer överens om att vi lyckas, trots setresultatet, hålla ihop, hålla uppe humöret och spela som de lag vi är. I andra set fanns en hel del långa bollar och spännande spel. Trots detta slutar andra set också i en ganska stor förlust, 14-25. Vi kommer inför tredje set överens om att kommande set går vi ”all-in” i. Tredje set blåses igång och även här är ett spännande spel igång där Sollentuna kunde komma ikapp från 14-20 till 21-21 som strax därefter slutade 22-25. 

Örebro kunde komma ur matchen som vinnare på grund av för många egna misstag från Sollentunas sida och ett bristande servemottag, samt att Örebro är ett av Sveriges topplag av en anledning. De får igång ett varierande anfallsspel av sina duktiga anfallare tack vare ett stabilt försvar, men även Örebro kan hamna ur fas. ”Det var lite skakigt där på slutet”, säger Örebros Sara Cavretti efter matchen, ”det brukar bli så i tredje set”. Sollentuna lyckas hålla uppe humöret och tycker trots förlust att matchen är rolig, som vi brukar tycka mot Örebro, och ser fram emot på onsdag när vi möter dem igen på deras hemmaplan, och vi kommer laddade och redo för ytterligare en spännande, välspelad och rolig match.

18/3/2017 14.30, Arena Satelliten, Sollentuna. SM-kvartsfinal omgång nr. 1. Publikantal: 181

Sollentuna 0 – 3 Örebro (13-25, 14-25, 22-25)
Matchens lirare i Örebro: Iida Murto
Matchens lirare i Sollentuna: Alessandra Roventini

Bästa poängtagare i Örebro: Jona Vigufsdottir, 18p
Bästa poängtagare i Sollentuna: Isabelle Falck, 10p

http://svbf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2222&ID=70&CID=107&PID=93&type=LegList 

Foto: Robert Engström