AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget sätter punkt

Säsongen 2016-2017 avslutades på bästa sätt. Med tre snabba set.

Målsättningen när säsongen startade var att behålla den åtråvärda tredjeplatsen. Ingen risk att bli uppflyttad, samtidigt som alla andra lag hålls på behörigt avstånd under. Gotland hade nog räknat med att kunna studsa i div. 2 och lika snabbt hoppa upp i div. 1 igen. Men då hade dom inte räknat med att Solna fått in nya spelare från Spårvägen samt ett gäng utifrån. Draget däremot lyckades perfekt med sitt upplägg. Vi lät Södertälje gå förbi i näst sista omgången med en match mer spelad. Äntligen blev det lite nerv i matchandet. Två set och en poäng skulle kanske räcka, men då skulle det handla om bollskillnad. Men men, det där var ju bara på det teoretiska planet. 

I sista matchen åkte Draget till Uppsala och tryckte gasen i botten direkt. Ställningen var 7-0 innan Wolf jr, coach för dagen, tog time out och försökte skaka liv i Uppsala-laget. Uppsalafostade Fredrik Svesse slog back-spikes från alla möjliga lägen och satte allt. Johan Fransson stängde nätet så inga seriösa Uppsala-smashar kom förbi. 25-14 på cirka en kvart.

I andra set var frågan om det ökända Draget-dippet skulle komma. Och jorå, lallande Draget-spelare släppte iväg Uppsala till ledning. ”För mycket kladd och klet”, sa Johan Fransson. Vi andra förstod inte riktigt vad han menade, men vi började i alla fall slå till bollarna lite hårdare. Och vips var vi uppe i 11-11. Därifrån var det raka spåret mot 25-18.

I tredje bestämde vi oss för att visa publiken (jo det var faktiskt en sådan) lite vackert spel. Genom hela matchen var servemottagningen utmärkt och Göran visade inga tecken på att de trasiga fingrarna störde honom – pipe, kors och annan anfallsgodis levererades perfekt. Draget visade ingen pardon och vinsten var ett faktum. 25-20. Den enda smolken i glädjebägare var att inte Wolf Sr. var på plats/planen denna ärofyllda dag…

Det var det för denna säsong. Till nästa hoppas vi att förbundet går tillbaka till trippel-möten så att världen får njuta av mer vacker volleyboll från Sveriges populäraste lag – Sollentuna DRAGET!

Over and out
Klas Elm (nr 17, samma som Vittori)