Damer-C avslutade årets seriespel med en stabil seger

Årets unga C-lag har verkligen utvecklas denna säsong i division 2. Att avsluta med sju raka vinster visar att man har börjat få lite rutin men även att hård träning ger utdelning! Med en snittålder på straxt över 15 så är man klart yngst i serien men det har inte stoppat dessa tjejer från att spela helt respektlöst mot mycket rutinerade damer under säsongen. 

 

 

C-laget kom till match med 12 pigga och taggade tjejer. Dagens match var mot Gotland och laget inledde startkt med pressade servar och spel enligt skolboken. Gotland hängde inte riktigt med och första set togs hem med 25-17. I vanligt ordning så fördelas speltiden över hela laget så Gotland fick se många nya ansikten i andra set. Det blev blev betydligt jämnare set som Gotland lyckades knipa hem med 25-23. Efter det så kom fokus tillbaka hos tjejerna och man tog det tredje setet och gasade sedan i sista setet som man vann övertygande med 25-14. Avgörandet var extra kul då Sophie, som jobbat stenhårt med knärehab hela säsongen, kom in och avgjorde med hårda servar och bra spel. Så ännu en stark insats av laget och en härlig avslutning på säsongen. Det blir spännande att fortsätta följa dessa tjejer och se vad dom hittar på till nästa säsong…

Även om seriespelet är över denna gång så har tjejerna nya utmaningar på gång då man snart spelar U18-SM kval, slutspel i SVC och sedan U18SM och öppna SM i Jönköping.

Årets C-lag: Alva Millberg, Anna Vestling, Elin Timner, Ellen Dahlfors, Elsa Hansson, Emilija Zivanovic, Ida Molin, Irma Nergård, Johanna Landén, Laura Bergman, Lucia Hara Rojas, Mirjam Gustavsson, Sophie Hadad, Tamara Dukic och coach Fredrik Gyllenberg med god hjälp av Viktoria Nordström.