Förlust för Sollentuna hemma mot Svedala

Trots tidigare vinst mot Svedala på bortaplan så förlorar Sollentuna på “hemmaplan” i Vallentuna. Lagen spelade jämt i första set men Sollentuna tappar mot slutet av setet. Resterande set orkar Sollentuna inte hålla samma nivå och Svedala vinner med 3-0.

Första set börjar starkt för Sollentuna som leder stora delar av setet efter en bra insats. Det står 23-19 till Sollentuna när setet plötsligt vänder och Svedala tar 3 poäng i rad. Efter en servemiss från Svedala får Sollentuna två matchbollar vid 24-22 och 24-23. Sollentuna lyckas trotts detta inte ta hem första set. Setet slutar 26-24 till Svedala efter att Svedala tagit 4 raka poäng.

Andra set har Svedala poängövertag genom hela setet. Sollentuna orkar inte hålla nivån uppe som i första set. Setet slutar 25-18 till Svedala. Tredje och sista set fortsätter på samma sätt som det andra och Svedala vinner till slut med 25-15.

Matchfakta
Sollentuna – Svedala 0-3 (24-26, 18-25, 15-25)

Matchens lirare i Sollentuna: Alessandra Roventini
Matchens lirare i Svedala: Morgan Bergren

Bästa poängplockare i Sollentuna: Viktoria Nordström (8p)
Bästa poängplockare Svedala: Manyi Ati och Brooke Seaman (15p)

 

Matchen sändes av Volleykanalen och finns att se i repris här: https://volleykanalen.solidtango.com/live/sollentuna-svedala-d