AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Visby invaderat av volleybollstjärnor

Enligt Fox News invaderades Visby på söndagen av volleybollstjärnor. Staden stod inte att känna igen och gutarna gick man ur huset för få en skymt av celebriteterna. President Trump twittrade senare på kvällen: ”Major fight in Visby last night. They let them in and see what happens”.


ICA Maxi arena stormades av gutar som ville se bataljen mot invasionsstyrkan Draget.

Vita husets pressekreterare Sean Spicer meddelade att ”det antagligen var en större publik vid Dragets match än vid Obamas installation”, men Trumps rådgivare Kellyanne Conway pressades senare på kvällen att medge att ”detta kan ha varit alternativa fakta”.

Draget drog in i Visby anförda av Fredrik Michelin som redan på fredagen kommit till ön via någon slags anhöriginvandring. Resten av truppen var späckad av stjärnor som Göran Lindgren, Johan Fransson, Tobias Zetterlund, Martin Rydh, Peter Sjölin och Klas Elm.

Gotland ställde förutom rutinerade Jan Wahlen även upp med Hannes Brinkborg som enligt Gotlands Tidningar har 65 A-landskamper i volleyboll, 5 år som volleybollproffs i Europa och över 100 världstourtävlingar i beachvolley där han deltagit på 3 EM och 2 VM.

Dragets kommunikationschef Klas Elm avfärdade tidningsuppgifterna, via Lunarstorm, med orden ”Fake News”.

ICA Maxi Arena kokade av jublande gutar under uppvärmning och inledning av matchen. Temperaturen sjönk dock betydligt när det stod klart att Draget vunnit första set med 26-24. De enda som jublade på läktaren var Michelins släktingar (som kommer att få en tuff vår på ön).

I andra set började gutarna, på ett fegt sätt, att utnyttja Brinkborg alltmer. Och trots Dragets heroiska försvar så dömdes många poäng till Gotlands fördel. Men även Dragets, och då inte minst Johans, anfall bet också fint. Draget ledde med 15-13 innan domaren började få svårt att stå emot det enorma trycket och Gotland tilldömdes setet med 21-25.

I tredje set spelade Sollentunas invasionsstyrka ännu bättre och såväl Peter och Martin, centralt, som Tobbe på kanten hittade rätt med sina attacker. 18-12 blev 22-20 innan främst Brinkborg på ett elakt sätt slutade att enbart gå på kraft och spänst. Hannes började också att placera de hårda smasharna otagbart i hörnen. Sånt där beteende är bara elakt. 23-25.

Fjärde set började som det tredje. Draget spelade elegant och sportsligt och var hela tiden före i protokollet. Enligt de alternativa fakta som finns tillgängliga ledde Draget med så mycket som 43-15 innan Gotlands VK såväl som hela publikmassan lyckades tilltvinga sig segern med 24-26.

Totalt bara 6 bollars skillnad alltså, men fel bollar.


Moraliska segerherrar efter slaget om Gotland