AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ziggy and the Draget Dogs vs The Scary Monsters

’Came on so loaded man, well hung and snow white tan – So where were the spiders?´
Well, de flesta från The Spiders var borta eller sjuka. Draget var decimerat ner till 4 spelare innan vi lyckade sätta sån press på Fredrik Michelin (sjuk) och Johan Fransson (fick överge handbollstöser) att dom faktiskt dök upp. I det senare fallet cirka 2 minuter innan matchstart. Så Draget gick från att vara The Diamond Dogs till The Underdogs. Och detta en dag då vi skulle möta The Scary Monsters and Super Creeps från Södertälje. 

Dessa testosteronsprängda ungdomar kom laddade till bristningsgränsen. Att det var revansch från förra drabbningen de hade i sinnet gick inte att ta miste på.

Varken Göran eller Jonke var spelbara, så Draget fick skicka in Ziggy Elm som passare. Och lite motvilligt var det. Elm var fram till matchstart hundraprocentig som passare – The Golden Years! Och inte heller i övrigt var det några Absolute Beginners som lirade; Magnus Ekqvist, Martin Ryd och Tobbe Zetterlund.

Men the Young Dudes från Södertälje började ändå bäst. Draget Dogs kämpade på och hade 20-20 innan Blackout. 21-25

I andra set var det dags för Changes. Ja, inte startsexan – samma sex tillgängliga spelare – men resultatmässigt. Draget Dogs valde av någon outgrundlig anledning att missa åtminstone hälften av alla servar, så det var ganska jämt fram till 20 – 20 men nu var ordningen den omvända. 25-21

I tredje set kunde man tydligare känna igen Dragets Rebel Rebel-känsla. Tunga servar, stenhårda smashar och elaka block. Ziggy hade det lättjobbat med precisa framspel och kunde fördela spelet. Ganska lätt rann vi ifrån till 25-17.

Fjärde började som tredje slutade. Från 6-2 via 9-4 till 15-5. Skulle det ske? Skulle The Underdogs bli Heroes? Mycket tydde på det. Täljespelarna var frustrerade och bråkade sig fram till tillsägelser och varningar. Några bollar till och det sista försvaret skulle brytas. Men … nä!
Det klassiska Draget-raset dök upp när det som minst behövdes. Nu ska jag inte bara skylla på servemottagarna (det är skönt att vara passare ibland), för Södertälje servade grymt bra. Inte minst passaren som satte 5 ess (mer eller mindre) i rad. 16-8 var helt plötsligt 18-21. Under Pressure! Tyvärr forsatte Tälje att serva furiöst och vann setet. 22-25.

Då var det dags att dela ut sista poängen. Draget Dogs valde samma uppställning som tidigare och tyvärr valde Södertälje samma servare som tidigare. Vår seger som varit så nära i fjärde set försvann i någon Space Oddity. Vi var faktiskt inte med på slutet. 7-15

Hatten av för Södertälje som samlade ihop laget och vände till seger. Nu ligger vi på samma poäng i tabellen och sista omgångarna avgör…
//Ziggy Elm