Supertight mot Falkenberg

Matchen mellan Sollentuna och nyblivna mästarna för klubblag i Norden, Falkenberg, blev jämn, riktigt jämn. Det slutade med att lagen vann 105 poäng var. Det blev alltså en femsetsmatch i Satelliten idag.

Falkenberg började bäst i första set och tog ledningen med 1-4 och 4-8. Nu vann Sollentuna 5 av de 6 följande bollarna och var ikapp vid 9 lika. Vid 13-11 har Sollentuna ett litet grepp, men Falkenberg kontrar direkt och vinner 2 raka poäng. Lagren följs åt och det står 14 lika, 15 lika, 16 lika, 17 lika, 18 lika, 19 lika, 20 lika, 21 lika, 22 lika, innan Sollentuna kan bryta trenden igenom att vinna två raka poäng fram till 24-22. Falkenberg klarar den första setbollen genom ett blockpoäng, men på den andra kan Staffan Blomgren vinna sitt anfall och Sollentuna vinner första set med 25-23. Noterbart är att Sollentuna spelar med Kaius Peltonen som passare, första matchen som Kaius spelat från start.

I det andra setet lägger Falkenberg i en högre växel och tar ledningen med hela 2-10. Sollentuna kämpar för att minska poängskillnaden mellan lagen och tar över kommandot, men det går långsamt att närma sig. Vid 12-18 spelar hemmalaget riktigt bra och tar poäng efter poäng. Vid 17-19 tar Falkenberg time-out. Bollen efter blir Victor Nielsen i Falkenberg avblåst för översträckning, ett domslut som Falkenbergsspelarna protesterar mot. Bollen efter hamnar Falkenbergs anfall i antennen och det är kvitterat till 19 lika. Lagen spelar jämnt till 21 lika när Falkenberg vinner 3 raka poäng och har tre setbollar vid 21-24. Den första vinner Sollentuna genom en missad serve av Falkenberg, den andra genom ett bra block på Falkenbergs höger spikerr och den tredje vinner Staffan Blomgren i anfall och det är kvitterat till 24 lika. Jean Prado Silva vinner nästa anfall genom en diggespike och Falkenberg har sin fjärde setboll. Daniel Gruvaeus förvaltar den i anfallet och Falkenberg kvitterar till 1-1 i set.

Det tredje setet börjar jämnt fram till 7 lika. Nu gör Falkenberg ett ryck och går ifrån till 11-18 framför allt genom bra anfallsspel av Jean Prada Silva. Sollentuna stretar emot och tar tillbaka kommandot och plockar ikapp poäng efter poäng. Man kommer så nära som 19-20, men det räcker inte i det här setet. Falkenberg spelar bra i slutet av setet och vinner 5 av de 6 sista bollarna och därmed setet med 20-25.

I fjärde setet är det Sollentuna som tar kommandot från början och man leder med 6-3, 10-5, 14-10 och 18-13 innan Falkenberg tar sin andra time-out. Sollentuna avslutar setet starkt och går ifrån till hela 25-16 efter mycket bra blockeringsspel hela setet igenom. Kosma Smiechowski spelar riktigt bra i Sollentuna och har på egen hand lika många anfallspoäng som Falkenberg har som lag i fjärde set.

Falkenberg gör dock en stark vändning då man går in i femte set med en helt annan mentalitet än man hade i fjärde set. Man tar ledningen med 0-3 och 2-6 och då hade Sollentunas bägge poäng kommit på servemissar från Falkenberg. Sollentuna tar time-out, för att försöka bryta den negativa trenden, men Falkenberg går ifrån till 5-10. På bollen då det står 5-9 blir Sollentunas passare avblåst för 2 slag, något som ledde till högljudda protester från Sollentunas sida.  Vid ställningen 6-12 lyckas Sollentuna vinna 3 av de följande fyra bollarna och närmar sig till 9-13, men Falkenberg vinner följande boll genom en backspike av Jean Prado Silva och Flakenberg har 5 matchbollar. Sollentuna räddar den första och den andra, men den tredje kan David Åkerman vinna och Falkenberg vinner setet med 11-15 och matchen med 2-3.