Bra helg för Herrar-C trots allt

Killarna i C-laget hade fullt upp i helgen, man spelade Stockholm Volley Cup U18 och U16 samt dessutom en match i division 2 norra, alla med viss framgång!

Det började med SVC PU18 omgång 4 på lördagen, man åkte ner till Brunsängshallen med två lag, ett med 00/01-gänget och ett med 02-orna. Hela åtta lag från sex klubbar fanns på plats, mycket för att vara på killsidan. Det blev många spännande matcher och när det var dags för slutspel möttes de två Sollentunalagen i den ena semifinalen. 

Lagen har naturligtvis möts flera gånger förut och de lite äldre vinner då över de lite yngre men den har gången var det ytterst nära en skräll, de lite yngre, som inte hade något att förlora, spelade på bra där de satsade allt i anfallet och samtidigt som hade ett bra försvarsspel. Tillslut vinner dock de lite äldre första set med minsta möjliga marginal 26-24 och sen även andra med 25-18 och tog sig därmed till final.

Finalen blev en mycket tight match mot Lidingö men efter skiljeset stod SVK-killarna som segrare, de lite yngre fick se sig besegrade av Vingåker efter även det en jämn match och slutade på en fin fjärdeplats. 

Fullständiga resultat kommer publiceras här: http://www.volleyboll.se/distrikt2/stockholm-gotlandsvolleybollforbund/Tavling/Resultat/PU18Omg4/

 

På söndagen var det så både divisionsmatch och SVC PU16 omgång 4. Några av killarna åkte till Solnahallen för att ta sig an serieledande Solna i division 2 norra medan resten åkte till Danderydshallen för Stockholm Volley Cup.

Killarna i Herrar-C som skulle möta Solna visste troligen inte om att de nu skulle möta divisionens serieledare, som hittills inte förlorat en enda match under säsongen, utan de var bestämda att det nu var dags att spräcka nollan i tabellen. Det blev en spännande och välspelad match där de unga gästerna pressade hemmalaget och kunde tillslut ta hem första set med 28-26, även andra set gick till Sollentuna, var det en riktig storskräll på gång?
Tyvärr klarade man det inte hela vägen den här gången, hemmalaget tog sig tillbaka in i matchen och tvingade fram ett skiljeset. Väl där utnyttjade Solna sin större erfarenhet och kunde ta hem matchen men inte utan att ge Sollentunas C-herrar sin första divisionspoäng!

Slutresultat i Solnahallen: Solna VBK – Sollentuna VK C 3 – 2 (26-28, 18-25, 25-20, 25-16, 15-9)

 

Under tiden hade U16-killarna börjat spela i Danderydshallen där fyra lag ställde upp. SVK P02 besegrade först Södertelges yngre lag Alfa, även om första set blev jämt, och sedan Danderyd. Inför sista gruppspelsmatchen mot Södertelge Omega (P02) stod det redan klart att just dessa var finalklara. Sollentuna tog första set men sedan vände matchlyckan och Södertelge tog hem matchen.

Matchen om tredje plats blev en spännande match där tillslut Södertelges yngre lag besegrade värdarna Danderyd med 2-1.

Så var det dags för final, skulle det bli en repris eller skulle Sollentuna ta revansch?  Det började på samma sätt som gruppspelsmatchen, första set gick till Sollentuna med 25-22. Mot slutet av andra såg det nästan ut som om Södertelge skulle vända även denna match, men med en blandning av tur och skicklighet svarar Sollentuna och tar hem setet med 27-25 och därmed matchen och hela omgång 4.

Fullständiga resultat här: http://www.volleyboll.se/distrikt2/stockholm-gotlandsvolleybollforbund/Tavling/Resultat/PU16Omg4/

På det hela taget en bra helg för Herrar-C!