Derbyt gick i Sollentunas favör

I dag möttes lagen för tredje gången den här säsongen, men för första gången i Södertelge. Sollentuna vann bägge de första matcherna på hemmaplan och bägge gångerna med 3-2. Vi såg alltså fram emot ännu en jämn och spännande match.

Södertelge tar kommandot i första set och leder med 8-5. Sollentuna tar fyra poäng, varav ett anfallspoäng och tre raka blockpoäng. Robin Andersson Franke och Staffan Blomgren bildar för en stund en ogenomtränglig vägg. Dan Groenveld och Kosma Smiechowski är heta i anfallsspelet för respektive lag och de dundrar in anfallspoängen åt bägge lagen fram till 14-17. Lagen tar varannan poäng fram tills det att Sollentuna gör två misstag och det står 18-19. Södertelge gör två byten för att ta över taktpinnen och lyckas till viss del med det. Efter ett serveess av Dan Groenveld står det 22-21 till Södertälje. Sergej Engström vinner nästa boll och kvitterar till 22 lika. De tre sista bollarna går snabbt när Danny Wemmes har två anfallsmiss och Kosma Smiechowski gör ett serveess. 22-25 och första set till Sollentuna. Noterbart är att Kosma Smiechowski gjorde 10 poäng i första set!

Sollentuna tar ledningen i det andra setet och har 6-9 när Södertelge tar sin första time-out. Sollentuna spelar stabilt fram till 14-18 och Södertelge jagar utan större framgång. Vid 18-21 gör man ett byte och tar in Connor Maessen. Han vinner sitt första anfall, men lyckas inte bryta trenden i setet, utan närmare än 22-23 kommer inte Södertelge och efter en anfallsmiss av hemmalaget och en anfallspoäng av Staffan Blomgren vinner Sollentuna även det andra setet med 22-25.

Det tredje setet börjar bra för Södertelge som leder med 5-3, men sen gör man några misstag och Sollentuna som nu blockerar väldigt bra tar över ledningen och har 6-8 när det är dags för en time-out från hemmalaget. Södertelge har möblerat om inför tredje set och spelar nu med Danny Wemmes på högerkanten och Ashur Ibrahim har tagit plats på vänsterkanten. Ashur vinner första bollen efter lagets time-out och Anders Severson följer upp med ett serveess. Lagen spelar ganska jämnt och större delen av setet har Södertelge ett par poängs försprång. Vid 23 lika är Sollentuna ikapp, men det här setet är det Södertelge som avslutar bäst. Danny Wemmes gör en anfallspoäng och i bollen efter missar Sollentuna sitt anfall och det står 1-2 efter 25-23 i tredje set.

Södertelge börjar bra i fjärde set och leder med 7-4 och 9-7. Sollentuna vänder och tar ledningen med 9-10. Lagen turas om att ta poäng, främst genom Staffan Blomgren resp Danny Weemes, fram till 13-14. Nu gör Södertelge två misstag och Sollentuna får en trepoängsledning vid 13-16. Lagen turas om att ta poäng fram till 15-18 när Kosma Smiechowski tar sitt andra raka anfallspoäng och ökar ledningen till 15-19. Nästa boll gör hemmalaget ett misstag och Sollentuna har en fempoängsledning, 15-20. Firma Wemmes/Groenveld tar tillsammans fyra anfallspoäng och minskar gapet till 21-23. Sergej Engström tar ett blockpoäng och Sollentuna har tre matchbollar. Det räcker med en, då Staffan Blomgren vinner en straffspark efter ett dåligt mottag från Södertelge och setet slutar 21-25 och matchen 1-3 .

Södertelge – Sollentuna 1-3 (22-25, 22-25, 25-23, 21-25)

Det blev en match med bra energi från bägge lagen och en hel del känslor, precis som det ska vara när det är ett derby!

Sollentuna ligger i och med segern kvar på femte plats i tabellen.