AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst mot VVK i första matchen för året

För tredje gången den här säsongen möttes Sollentuna och Vingåker i tisdags. Sollentuna har vunnit bägge tidigare möten, med 3-0 borta och med 3-2 hemma.

I första set hade hemmalaget Sollentuna problem med servemottagningen och det påverkade i sin tur anfallsspelet på ett märkbart sätt. Matchen började jämnt och det stod 3-3, 8-8 och 11-11 innan Sollentuna lyckades rycka åt sig en ledning med 14-11. Vingåker kontrade dock direkt och vann de följande 3 bollarna och det står 14 lika. Lagen vinner nu varannan boll fram till 19-18. Vingåkers Simon Hone gör ett serveess och det följs av anfallspoäng av Adam Bradbury och Jordan Power och ett missat anfall av Sollentuna och Vingåker tar ledningen med 20-23. Fredrik Gewers och Staffan Blomgren tar varsitt poäng och det står 22-23. Jordan Power blockar ner Kosma Smiechowski och Vingåker skaffar sig två setbollar. Staffan Blomgren räddar den första genom att vinna sitt anfall och på nästa boll blir det fyra beröringar på Vingåkers sida, då man inte lyckas komma till ett bra anfall. Kvitterat till 24 lika. Dimitri Bogdanovic missar nästa anfall och Sollentuna får sin första setboll. Hemmalaget byter in Peter Jonsson som tackar för förtroendet genom att blocka ner Jordan Power och Sollentuna vinner setet med 26-24. Setet präglas av många misstag från bägge lagen och tillsammans gör lagen 18 misstag.

Det andra setet börjar bra för hemmalaget som stärkta av vändningen i slutet av i första set tar ledningen med 6-1 när Vingåker tar time-out samt gör ett passarbyte och tar in Alex Jenkins. Det innebär att man också spelar med Tobias Ericson istället för Simon Hone för att inte ha för många utländska spelare på plan. Vid 8-5 stukar Sollentunas Peter Blomgren foten och utgår. In kommer istället Henrik Norrby. Vingåker knaprar in ett par poäng, men kommer aldrig närmare än så utan från 19-16 kan Sollentuna enkelt rinna iväg till en klar setseger med 25-17. I det här setet var det Vingåker som inte fick ordning på sin servemottagning och det gjorde att de inte kom upp i den nivå de kan prestera på.

I det tredje setet var det jämnt fram till 11 lika, sedan gjorde Sollentuna ett ryck till 14-11 efter ett par anfallsmissar från Adam Bradbury. Vingåker vinner två raka poäng efter anfall av Jordan Power och Adam Bradbury och det står 14-13. Vid 18-16 gör Vingåker ett dubbelbyte och tar in Lukas Karlsson och Simon Hone då Alex Jenkins och Andreas Brink går ut. Sollentuna spelar bra på slutet och vid 20-16 tar man in nye passaren Kaius Peltonen (finsk passare som flyttat till Sverige och tränat med Sollentuna ett par månader). Vid 22-18 gör Kaius Peltonen ett överlägg och tar därmed sin första poäng i Elitserien (han har spelat i högsta serien i Finland tidigare). Ett blockpoäng och ett missat anfall från Vingåker gör att slutställningen i setet blir 25-18 och Sollentuna vinner därmed matchen med 3-0 i set.

Bäste poängplockare
Sollentuna
Kosma Smiechowski 13 poäng
Staffan Blomgren 11 poäng

Vingåker
Adam Bradbury 12 poäng
Jordan Power 9 poäng

Bäste spelare
Sollentuna Staffan Blomgren
Vingåker Adam Bradbury

 

Då Habo förlorade gick Sollentuna i och med vinsten mot Vingåker upp på femte plats i tabellen.

Kommande matcher för Sollentunas del är hemma mot Linköping den 14 januari kl 14.30 och 19 januari kl 19.00 mot Tierp. Bägge matcherna spelas i Satelliten.

 

Slutresultat i Arena Satelliten: Sollentuna – Vingåker 3 – 0 (26-24, 25-17, 25-18)
Publiksiffra 120