Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En förlust och en vinst i veckan som gick

Herrlaget har spelat två matcher veckan som gick, hemma mot Linköping och borta mot Tierp som resulterade i en förlust och en vinst.

Hemmamatch mot Linköping

Sollentuna som innan matchen var obesegrade på hemmaplan började respektlöst och bra och tog ledningen med 5-1. Linköping kom lite närmare och det stod 7-6 när Sollentuna gick ifrån till 13-6. Linköping kommer tillbaka och närmar sig, men närmare är 3 poäng kommer man inte. Vid 18-15 rycker Sollentuna ifrån och tar hem setet med 25-17. I slutet av setet är det ett frustrerat Linköping som gör många egna misstag.

I det andra setet var det att annat Linköping på planen. Man ville visa att första set var ett olycksfall i arbetet och man tog direkt ledningen med 1-5. Sollentuna försöker komma ikapp och lyckas nästan när man har 5-6. Nu lägger Linköping i en högre växel och man går ifrån till 7-13. Man håller en stabil ledig fram till 18-23 när Sollentuna har en bra period. Staffan Blomgren är riktigt het i slutet av setet och tar på kort tid 4 anfallspoäng, men det räcker inte, utan Linköping kan knyta ihop setet med 22-25 efter ett anfallspoäng av Martin Larsson.

Det tredje setet började jämnt och Sollentuna leder med 6-4 och 8-7 innan Linköping tar över taktpinnen. Vid 9 lika gör man att ryck och går ifrån till 10-15. Sollentuna vinner nästa boll genom Sergej Engström, men sen fastnar Sollentuna i en uppställning och Linköping rinner ifrån till 11-21. Resten av setet är en ren formalitet och Linköping vinner det med 16-25.

I det fjärde setet slappnar Linköping av och spelar ut. De går ifrån till 6-15 efter många misstag från hemmalaget. Sollentuna plockar in några poäng och det står 13-18. Linköping gör ett nytt ryck och tår ifrån till 13-23. Man byter in f d Sollentunaspelaren Sean Anthony för att han ska få avgöra matchen, men hemmalaget vill annat och knaprar in poäng efter poäng. Man har dock halkat för långt efter och kommer inte närmare än 21-24 innan Albin Eriksson kan avgöra matchen och Linköping vinner med 1-3 i set.

1-3 (25-17, 22-25, 16-25, 21-25)

I och med förlusten är segersviten hemma bruten för Sollentunas herrlag.

Bortamatch mot Tierp
Sollentuna började matchen bäst och hade ledningen med 4-6 och 8-14 innan Tierp kom in i en bra period. Nicolas Dubinsky var den i Tierp som stod för det mesta i anfallsväg. Sollentuna tog en time-out vid 13-14 och förlorade efter det en boll innan man kom ur den rotation man fastnat i. Sollentuna tog ledningen med 2 poäng och hade 18-20 innan Tierp kvitterade till 20 lika. Vid 21-22 missade Sollentuna sin serve och Tierp tog vara på chansen. Man vann de följande två bollarna också och ledde nu med 24-22 innan Kosma Smiechowski kvitterade en poäng, men bollen efter missade Kosma serven och setet gick till Tierp med 25-23.

I det andra setet började Sollentuna starkt och hade ledningen med 1-4, 4-9 och 8-16. Vid just 8-16 har Tierp en bra period och knaprar in poäng efter poäng. Man kommer ända till 21-22. Sergej Engström ser dock till att plocka två poäng på slutet genom ett anfall och ett block och när William Lind har en anfallsmiss är det klart att Sollentuna vinner setet med 22-25.

Det tredje setet är jämnt i början och Tierp varierar sitt anfallsspel bättre än tidigare, vilket också ger utdelning. Tierp leder med 7-5 efter bl a 3 poäng av Ronghan Wu och 2 poäng av Thomas Lyon. Vid 7 lika är det kvitterat och Sollentuna drar ifrån till 14-19. Tierp närmar sig igen och är ikapp vid 23 lika. Sergej Engstörm vinner ett anfall och Sollentuna har setboll. Nicolas Dubinsky vinner två raka anfall och nu har Tierp setboll. Kösmå Smiechowski vinner nästa boll i anfall och Nicolas Dubinsky missar sitt anfall, vilket innebär att Sollentuna har sin andra setboll. Den förvaltar Staffan Blomgren och Sollentuna vinner setet med 25-27.

I det fjärde setet börjar Sollentuna bäst och tar ledningen med 4-7 när Tierp tar tre raka poäng. Sollentuna håler sedan ett par poängs ledning fram till 9-11 när man går ifrån till 11-18. Tierp kämpar för att försöka komma ikapp, men avståndet är för stort. Vid 19-24 slår matchens gigant Kosma Smiechowski in sitt anfall och Sollentuna vinner setet med 19-25 och matchen med 1-3.

1-3 (25-23, 22-25, 25-27, 19-25)
I Tierp hade Åländske Edvard Nordlund bra serverundor. Det var den uppställning som Sollentuna hade klart svårast att ta sig ur och i övrigt kretsade det mesta i Tierp som väntat kring Nicolas Dubinsky och Thomas Lyon. I Sollentuna var Kosma Smiechowski extremt effektiv i dag och båda centrarna Sergej Engström och Robin Andersson Franke gjorde även de en riktigt bra match.

Tierp
Nicolas Dubinsky 26 poäng
Thomas Lyon 14 poäng

Sollentuna
Kosma Smiechowski 29 poäng
Sergej Engström 16 poäng

Sollentuna ligger nu när 13 omgångar (halva serien) är spelad på 5:e plats.

Sista matchen innan juluppehållet är på bortaplan på söndag mot Habo. Nästa hemmamatch är mot Vingåker den 3 januari kl 19.00 i Satelliten.