AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Coach Ekqvist triumferar

Sollentuna Draget. Ett ungdomligt lag. Och juniorerna var verkligen bra idag. Precisa passningar och höga, hårda anfall. Men vad hjälper det mot Dragets tunga artilleri och luriga läggningar. 

Att Magnus Ekqvist stukat foten är mycket bra för Draget. Inte bara innebär det att Elm nu är ensam på planen med ett coolt linne som matchtröja, utan också att någon bredvid planen håller ordning på dessa ystra hingstar och rättar in dom i ledet med piska och träns.

Dragonerna gjorde som Ekan sa. Smasha hårt in i juniorernas led under uppvärmningen (jag erkänner, det var jag – men det var på order), dra in blocket, peta i brunnen osv. Allt följdes till punkt och pricka.

Nya Rotebrohallen var fylld till bristningsgränsen. Speciellt på slutet då det efterföljande handbollslaget (?) fyllde läktarna (fotboll, red. anm.). Men även innan var det många föräldrar, vänner och andra Sollentuna-människor som kommit för att se ”gubbarna” i Draget få bita i nysnön. Men lång näsa fick dom! Ont i näsan fick också en av juniorerna som tog det tvivelaktiga beslutet att försöka stoppa Johan Fransson stenhårda spike, just med näsan!

Lagen följdes åt hela första set. Det ska erkännas att Dragonerna såg lite trötta ut i den arla morgonstunden och juniorerna var mer på bettet. Men med tiden började Wreber få tryck i kanonen och Tobias få lite stuns i hoppen. Vid 24 lika tog juniorerna time out och slaget var vunnet. 26-24.

I andra set tog Draget kommandot direkt. Inte minst blocken satt som de skulle och juniorernas höghoppande och hårdslående spelare började se lite frustrerade ut. Precis vad vi ville. Framspelen satt också – vilket gjorde att Peter, Massi och Martin kunde triumfera i mitten. Ganska lätt tog vi hem setet med 25-18.

Inför tredje set hade coach Ekqvist ett allvarligt snack med oss spelare: ”Ungdomarna är vår framtid. Det är dom här killarna som ska ta över klubben när vi slutat regera. Vi ska inte knäcka dom. Jag vill att ni lägger er i tredje. MEN GÖR DET SNYGGT! Uddabollar!”

Tja, vad ska man göra? Lagen följdes åt hela vägen. Så snart det började rinna iväg, slog Jonke fladdersmashar upp på läktaren eller så gjorde Göran dubbelslag i passen. Alltså sånt som aldrig annars förekommer. Juniorerna tar time out vid 23-23 och 24-25. Ekan tydliga ordergivning hänger tungt över bänken på Dragets sida. I ett avgörande läge kan plötsligt Draget vinna matchen. Då DROPPAR Wreber på en perfekt pass! I nät dessutom. Juniorerna jublar och vinner två raka bollar. Uppdraget utfört. 28-30

I fjärde set släpper Ekan på våra tyglar och säger åt oss att stänga matchen så snabbt som möjligt. Draget trycker gasen i botten, men juniorerna stretar emot bra. T.O. vid 20-21 men närmare kommer dom inte. Fransson avslutar med att pricka den stackars liberon med en dagens hårdaste smash. 25-21.

Vid tangentbordet
Klas Elm


Laget med sånt drag att Tobbes hår lyfter

 


Coach Ekqvist instruerar Wreber och Massi

 

Läs även här: 

http://www.sollentuna-vk.com/svkwebp/index.php?option=com_content&task=view&id=3005&Itemid=210