Förlust trots jämn drabbning mot Gislaved

Fjärde hemmamatchen för säsongen spelades mot ett taggat Gislaved som trots skador av viktiga spelare i laget lyckades vinna en jämn match på 4 spelade set. (21-25, 25-27, 25-21 och 18-25).

Första set börjar lite trevande för Sollentuna då Gislaved är stabila i många av momenten vilket gör det svårt för hemmalaget att döda boll. Det är inte förrän vid underläge 12-21 som tjejerna vaknar till och börjar reducera ställningen. Efter några fina servess och anfallspoäng från våra tjejer börjar avståndet mellan poängen minska, tyvärr visar sig Gislaved vara för starka och tar hem det första setet med 21-25.

Andra set startar på sämsta möjliga vis med direkt underläge med 0-3 efter starkt servande av Gislaveds passare Hannah Tedrow. Sollentuna kämpar dock på och är ikapp vid fem lika, då börjar matchen gå mer i hemmalagets favör. Som mest kommer vi upp i en ledning på 14-9 innan Gislaved rycker upp sig och resten av setet turas lagen om att vinna poäng för poäng. Gästerna vägrar ge sig och efter många spännande bollar drar gästerna det längsta strået och vinner andra set med 25-27.

Sen var det dags för tredje setet att dra igång och efter den snöpliga förlusten i de tidigare seten är Sollentuna taggade till tusen och tänker minsann inte låta Gislaved åka hem utan en kamp. Till skillnad från andra set är det denna gång hemmalagets tur att inleda stabilt med en 7-1 ledning efter starka anfallspoäng från framförallt Isabelle Falck. Gislaved kämpar på och är nästan ikapp vid ställningen 20-19. Hemmalaget vägrar dock släppa ledningen och efter mycket bra försvarsspel setet igenom och ett lurigt pet av Sollentunas passare Alessandra Roventini är setet vunnet med 25-21.

Fjärde set börjar jämt efter bra spel från båda lagen. Hemmalagets centrar är framgångsrika i mitten och även våra anfallare smäller på bra från kanterna. Spelet vill ändå inte riktigt gå hemmalagets väg och poängen rinner iväg och setet vinns av Gislaved med 18-25.

Bästa poängplockare i hemmalaget är Isabelle Falck och Matilda Altin som står för 19 respektive 14 poäng. I Gislaved är det Mathilda Carlsson och Madison Mahaffey med 18 och 16 poäng.
Bästa spelare i bortalaget: Hannah Tedrow
Bästa spelare i hemmalaget: Isabelle Falck