AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Hemmavinst mot Vingåker

Vingåker och Sollentuna är de två lag i Elitserien på herrsidan som har fostrat flest av de spelare som för tillfället är aktiva i elitserien. Bägge lagen har försett elitserien med över 15 spelare som spelat minst en match i något elitserielag år.

Vingåker har i år inte mindre än fyra utländska spelare i truppen. Man drabbades tidigare under säsongen av en skada på Axel Qvarnström och har därför spelat med lite olika uppställningar, då man får ha max tre utländska spelare på planen samtidigt.

I första set började Vingåker bäst och tog direkt kommandot. Man ledde med ett par poäng innan Sollentuna vid ställningen 4-6 vann fyra raka poäng till 8-6. Efter det kom en riktigt stark period för Vingåker och man gick ifrån till 12-18 efter ett varierat och bra anfallsspel. Nu vaknade hemmalaget och tog fyra raka poäng till 16-18 och Vingåker tog time-out. Den gav önskad effekt då Vingåker kunde vinna tre raka poäng och Sollentuna tog time-out vid 16-21. Återigen såg vi en time-out som vände matchbilden och Sollentuna vann nu fem raka poäng och det stod 21 lika. Vingåker slår block ut på nästa boll och Sollentuna kvitterar genom en backspike av Kosma Smiechowski. Fredrik Gewers följer upp med ett serveess och det är drags för en ny time-out vid 23-22. Sollentuna tar ett blockpoäng och har två setbollar vid 24-22. Vingåker spelar bra de följande två bollarna och kvitterar till 24 lika. Efter det har Sollentuna två anfallsmisstag och Vingåker vinner setet med 24-26.

I andra setet visar Sollentuna att man kan bättre och man tar direkt ledningen med 8-4 och man utökar den sedan till 10-4 och 14-7. Vingåker gör flera byten för att försöka förändra matchbilden, men det ger bara till viss del effekt. Man kryper lite närmare och har som bäst 16-13, men Sollentuna kan ganska enkelt rinna iväg och vinner setet med 25-16. Kvitterat till 1-1 i set.

Det tredje setet är jämnt men med ett litet övertag för Sollentuna som leder med ett eller ett par poäng hela vägen fram tills Vingåker kvitterar till 11 lika. Sollentuna gör ett ryck och tar ledningen med 15-12 när Vingåker plockar in några poäng och det står 16-15. Sollentuna vinner två bollar och har 18-15 när Vingåker vänder på steken. Man är ikapp vid 19 lika och efter det spelar lagen jämnt fram till 23 lika, men Vingåker är starkast på slutet och vinner de två sista bollarna och setet med 23-25 efter mycket bra spel av framförallt Adam Bradbury.

I det fjärde setet fortsätter Vingåker att spela bra och man tar ledningen med 9-13. Sollentunas tar en time-out, men Vingåker håller i och lite senare står det 14-18. Nu byter Sollentuna in Peter Jonsson. Peter gör några riktigt bra handlingar i slutet av setet och hjälper till att vända matchbilden. Vid 20 lika är man ikapp och man går direkt ifrån till 24-22 och har två setbollar. Vingåker fixar den första när Adam Bradbury slår block ut, men bollen efter kan Sollentunablocket blocka ner Adam och Sollentuna vinner setet med 25-23 och det är kvitterat till 2 lika i set.

Det femte setet är jämnt i stor sett hela vägen. Sollentuna har 3-1 och 7-5 men Vingåker kämpar sig ikapp och några bollar senare står det 9 lika. Man vinner även nästa boll och leder med 9-10 efter ett anfall av Adam Bradbury. Staffan Blomgren kvitterar och bollen efter blockerar Robin Andersson Franke ner Adam Bradbury. 11-10 till hemmalaget. Sollentuna missar nästa serve och det är kvitterat till 11 lika. Bollen efter är Vingåker i nät och ytterligare en boll senare vinner Adam Bradbury ett parreanfall från position 2. Kvitterat till 12 lika. Peter Jonsson vinner sitt anfall och vi har 13-12. Sollentuna missar ytterligare en serve och det är kvitterat till 13 lika. Peter Blomgren vinner sitt anfall och Sollentuna har en matchboll vid 14-13. Peter Jonsson gör ett serveess och Sollentuna vinner setet med 15-13 och matchen med 3-2.

Matchen var i mångt och mycket en duell mellan Vingåkers Adam Bradbury och Sollentunas Staffan Blomgren. Adam noterades för 28 poäng och Staffan för 26. Sollentunas servemottagning var ojämn och då blev även hela spelet det.

Här kan du läsa en kortare intervju från Norrortssporten med Staffan Blomgren om matchen: http://norrortssporten.se/svk-besegrade-vingaker-en-svangig-match

Sollentuna ligger på femte plats i tabellen.

Slutresultat i Arena Satelliten: Sollentuna – Vingåker 3 – 2 (24-26, 25-16, 23-25, 25-23, 15-13)
Publiksiffra 115
Bästa poängplockare i matchen
Sollentuna
  Blomgren, Staffan 26
  Smiechowski, Kosma 16
Vingåker
  Bradbury, Adam 28
  Power, Jordan 19

Redan på tisdag är det dags för nästa match. Då kommer serietvåan Linköping på besök till Satelliten. Kl 19.00 startar matchen.