AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Förlust hemma mot Örebro

Tisdagen den 22/11 mötte Örebro och Sollentuna varandra för andra gången i Arena Satelliten, hemmaplan för Sollentuna. Det var säsongens tredje hemmamatch för Sollentunas damlag och andra gången just dessa lag möttes.
I första matchen mellan Örebro och Sollentuna var det Örebro som gick segrande därifrån. Och även denna gång visade det sig att Örebro var det starkare laget mellan de två. Matchen slutade med 3-0 i set till Örebro och poängställningen blev 21-25, 17-25 samt 19-25 i det tredje och sista setet.
Bättre siffror än förra gången för Sollentuna men det räckte inte riktigt till mot det taggade Örebro som precis hade förlorat sin tidigare match mot Lindesberg.

I första set höll sig ställningen jämn mellan lagen fram till ungefär mitten av setet, då tog Örebro sig i kragen och fick övertaget över spelet. 

Detta höll i sig setet ut och det var alltså Örebro som knep den sista poängen så ställningen blev 21-25.

I andra och tredje set låg Orebro alltid lite före poängmässigt men även mentaliteten var på en högre och intensivare nivå än för hemmalaget Sollentuna.
Sollentuna tappade pressen i sina servar och servmottagningen var inte lika stabil i jämförelse med första set.
I försvaret jobbades de dock på bra men det blev inte så mycket poäng anfallsmässigt.
Detta resulterade i att Örebro även vann både andra och tredje set och tog med sig 3 poäng hem från Sollentuna.

Överlag en bra match men med ett klart övertag för bortalaget Örebro som höll nere sina misstag.

Slutresultat: 3-0 (21-25, 17-25, 19-25)
Bästa spelare i bortalaget: Oni Lattin
Bästa spelare i hemmalaget: Alessandra Roventini
Bästa poängplockare i respektive lag var Oni Lattin samt Jonna Nilsson i Örebro med 7 poäng vardera och Matilda Altin med 8 poäng i Sollentuna.

Publiksiffra: 127

Nästa hemmamatch i Arena Satelliten äger rum lördag 3/12 klockan 14.30 mot Gislaved.