Magister Draget ger lektioner

Det var ungdomlig testosteron och höga nivåer adrenalin mot mogen intelligens och smartness i söndagens match. Södertäljes ungdomar imponerade under uppvärmningen. Och publiken var stor och entusiastisk. Säkert 50 personer tjoade högljutt. Och även om man undantar Södertäljes spelartrupp var det 20 personer som hördes. Insmashningen vann Södertälje överlägset. Dom har spektakulär spänst och mäktig kraft. Draget lunkade på och slog några välriktade missiler in i motståndarnas kö för att ytterligare höja turbotrycket hos ungdomarna.

När matchen väl drog igång ryckte Tälje mycket riktigt ifrån direkt. Draget hängde på. Det var lite som vilken 5-mil som helst. Ungdomarna drar iväg och Petter Northug ligger med i suget. Dragets primus motor Göran Lindgren levererar exakta och smarta passningar genom hela matchen och leder också trupperna klokt – lugnande ord ibland och pådrivande när det behövdes.

Upploppet närmade sig (23-18 till Tälje) innan Northug/Draget kliver ut i ytterspår och spurtar in först över mållinjen. Som vanligt alltså. ”Gubbar” hördes motståndarna grymta, men det var vår egen tonåring Fredrik Svesse som drog in de flesta anfallen. 29-27.

Andra set börjar som det första, men resultatet blir ändå detsamma. Draget spelar stabilt och såväl serve som servmottagning är bergfast. Och i försvaret är Draget snabbare och tajtare än Södertälje. Jag vet inte om det beror på att undertecknad är på plan, men i andra set får Tälje bara 22 poäng.

I tredje set väntade alla Dragetkännare på den berömda Svackan. Och visst, 16-13 släpptes Tälje till. Men…det enda som var som vanligt var att vår hetlevrade italienare Massimilio fick gult kort för osportsligt uppträdande. Men när Northug får upp farten spelar det ju ingen roll vem som dragit de första 4,9 milen. Matchboll och Göran levererar en hög pass för att Magnus Ekqvist ska få avgöra snyggt i sitt linne. Men Ekan har gått i andra tankar och vet inte att det är matchboll, utan han droppar! 24-24. Massi byter osjälviskt ut sig själv och tonåringen (nåja) Svesse får chansen att avgöra… men Södertälje räddar. Till slut får Ekan en ny hög passning och den här gången har han noterat poängställningen. Trots att Tälje hänger upp minst ett tremannablock går det inte att stoppa Ekan i det här läget. Massi byter sedan in sig själv igen och går in och sätter ett servess! 26-24.

Vad lektionen gick ut på är oklart, men smäll på fingrarna blev det.