AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gotlandsligister?

Är det något Draget kan, förutom att spela volleyboll, så är det Helenelunds Arena! Dragets spelare är mer eller mindre uppväxta i hallen. Dom vet exakt hur man ska dra de dåligt anpassade gardinerna så att solen lyser rätt i ögonen på motståndarnas servemottagning. Dragets passare vet exakt var de inte ska passa höga på kanten för att undvika att spikern får bollen mitt i lampornas sken. Försvaret vet vilka delar av golvet som är halt osv osv. 

Så vad händer i lördags? Jo, ”någon” har brutit bort låsmekanismen i dörrarna till hallen. Det är omöjligt att ta sig in!
KAN det vara så att det var Team Gotland som varit där på morgonen? Åkte dom direkt från färjan och bröt sönder låsen? Det KAN vara så! Om man ska parafrasera Donald Trump så kanske det är dags att bygga den där muren nu. Muren mot Gotland. Eller i vart fall laga ringmuren runt Visby.

Nu var vi i vart fall tvungna att snabbt hitta en ny hall. Efter ett antal snabba telefonsamtal (tack Annelie på SVKs kansli) så får vi tag på domarna, motståndarna såväl som en ny hall. Men tiden var limiterad. Mellan 12.30 och 14.00 var A-hallen ledig, för sen skulle Elitserielagen in där!

Snabbt flyttade vi oss över till den för Draget helt okända miljön. Efter att ha letat fram bollar och nät började tiden rinna ut. Team Gotland äntrar hallen anförda av den fruktansvärda Jan Wahlén. Hans uppenbarelse är lika ruskig som hans insmashning. Draget hann dessvärre knappt förbereda sig innan matchen var igång.

Och Draget kände inte alls igen sig. Det var något som inte stämde….PUBLIKEN! Så klart. Alla Dragets fans stod naturligtvis utanför Helenelunds Arena och brände av sina bengaler, sjöng sina sånger och körde sina tifos.
Publiken i A-hallen bestod endast av en person (undertecknad) och ynkligt ekade hejaramsorna.

Draget stod faktiskt inte att känna igen alls. Gotlänningarna reste sig likt raukar vid nät och deras smashar ven som varpastenar runt benen på Draget. Gotlandsjanne firade triumfer som center (!) och fastlänningarna såg fastlimmade ut. Efter att ha förlorat första set KAN det vara så att Draget la sig för att matchen skulle hinna spelas klart på utsatt tid. (15-25, 19-25, 17-25)

Bäva Gutar inför returen! Och avgörande match blir i rövkrok där vi representeras av Fransson och Ekan!