Damer-B bryter poängtorkan

Sollentunas B-damer har utvecklats åt rätt håll allt sedan starten men det var först på söndageftermiddagen man fick ordentlig utdelning när man besegrade Södertelge B i tre raka och bärgade hem säsongens första tre-poängare i division 1 Norra.

De tillresta Sollentunasupportrarna fick se en välspelad och underhållande match med en fina bolldueller och betydligt färre egna misstag än i tidigare matcher.
Första halvan av första set var jämt men sedan gjorde gästerna ett ryck och hemmalaget fick ta både en och två time-outer, som störst var ledningen för Sollentuna 20-11. Södertelge kämpade dock på och knaprade sedan sakta in men nådde inte hela vägen och förlorade setet med 20-25.

I andra set tog Sollentuna kommandot och drog i väg, ledde med 21-13 när hemmalaget ryckte upp sig och började än en gång krypa närmare, denna gången kom de till 21 innan B-tjejerna kunde sätta setbollen.

Med två set vunna såg det bra ut men Södertelge-tjejerna hade inte gett upp utan startade tredje set starkt, så starkt att Sollentuna tvingades ta time-out vid 0-4. Hemmalaget behöll länge ledningen och en del av Sollentunas supportrar började frukta en lång kväll i Brunnsängshallen.
Men Damer-B kämpade på och plötsligt var det 17-17, man gick till 18-18 och Sollentuna gjorde två byten men Södertelge fick ett litet övertag och tog sig till ledning 21-19, då gjorde Sollentuna ytterligare två byten och släppte sedan inte fler poäng i matchen, vinst 3-0!

Slutresultat i Brunnsängshallen: Södertelge VBK B – Sollentuna VK B 0 – 3 (20-25, 21-25, 21-25)