AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer-B förlorar men går åt rätt håll

I onsdags tog Damer-B emot Södertelges A-tjejer i Nya Rotebrohallen, det var tänkt som en kvällsmatch men blev nästan en ”nattmatch”.
Förutom möjligheten att köpa fika så fick publiken som tagit sig dit se två lag som bjöd på mycket fin och underhållande volleyboll, i varje fall i vartannat set.

 

Båda lagen började bra men gästerna fick ett litet försprång, B-tjejerna jobbade i kapp till 11 lika och tog sedan en liten ledning. Södertelge valde att ta time-out vid underläge 12-14 och tog därefter 4 raka bollar, hemmalaget kämpade på och när man var uppe på 21 lika började hemmapubliken hoppas på ett första set för säsongen. Men närmare än så blev det inte, Södertelge svarade och kunde ta hem setet med 15-21.

Andra set gick tyvärr sämre, man kämpade lika hårt som i första men fick inte till det och setet gick till Södertelge med 25-13.

Tredje set blev det mest spännande och välspelade under kvällen, hemmalaget hade ett par tre bollar i ledning tills Södertelge tog time-out vid underläge 7-11, man vann en boll var och Södertelge gjorde sitt första spelarbyte för matchen. Matchen svängde och hemmalaget fick ta time-out vid 13-14. Södertelge ökade på sin ledning något men sedan tog Sollentuna sex i rad och kopplade ett visst grepp. Båda lagen tar sina sista time-outer, Sollentuna sin vid 24-23 då man haft tre setbollar men inte lyckats förvalta dem, tillslut sätter man den dock och tar hem setet med 25-23.

I fjärde set höll sig spänningen till 6 lika, sedan stämde plötsligt ingenting för hemmalaget trots att de slet som djur och gästerna drog ifrån rejält och kunde vinna setet med 25-9.

Trots förlusten var detta ett steg framåt för tjejerna som nu visade vad de kan!

Slutresultat i Nya Rotebrohallen: Sollentuna VK B – Södertelge VBK 1 – 3 (21-25, 13-25, 25-23, 9-25)