AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna tar även hem första omgången av PU16

I söndags var det så äntligen dags för SVC U16 att dra igång, seedningsomgången spelades i Sollentuna Sport- och simhall, både killar och tjejer.
På pojksidan var det bara tre lag anmälda, Sollentuna, Södertelge och Danderyd. Lagen har möts många gånger under tidigare säsonger och det var upplagt för spännande matcher.

I första matchen möttes värdarna för dagen, Sollentuna, och Danderyd. Hemmalaget spelade riktigt bra och gästerna fick inte riktigt chans att komma in i matchen, Sollentuna vann med 2-0. 

I andra matchen hade Danderyd vaknat ordentligt och satte press på Södertelge genom att ta första set. Men Södertelge lyckades vinna det mycket jämna andra setet och ta matchen till skiljeset, väl där vann de även det och därmed matchen.

Sista grundspelsmatchen blev en gruppfinal då både Sollentuna och Södertelge hade en vinst i ryggen. Sollentunakillarna kunde dock vinna i två raka och var således finalklara.

I semifinalen möttes då Södertelge och Danderyd igen och de senare verkade verkligen se fram emot att ta revansch. Men möjligen hade Södertelge förvaltat lunchpausen bättre och tog första hem set med 25-18, därefter verkade luften gå ur motståndarna som fick se sig besegrade med 2-0.

Finaldags och nu var det så Södertelges chans att ta revansch medan hemmalaget mer hoppades på en repris. Finalen blev precis en så spännande och känslofylld match som förväntat! Efter många fina dueller kunde SVK-killarna tillslut ta hem det hela med 25-23, 25-21 och stod på eftermiddagen som vinnare utan att ha förlorat ett set!

Fullständiga resultat: http://www.volleyboll.se/distrikt2/stockholm-gotlandsvolleybollforbund/Tavling/Resultat/PU16Seedning/