AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dragets Dräpande Dragoner

Västerås – gurkstaden. Varför kallas staden så? Är det någon som minns? Har dom inga gurkor i Örebro?

Hur som helst reste Dragonerna till Västra Aros, en av Europas äldsta och Sveriges femte största stad med 110.000 invånare. 6 av dessa skulle försöka med den näst intill omöjliga uppgiften att stoppa Sollentunas Inglourious Bastards – Draget! 

Vår egen Brad Pitt (Svesse) trodde som vanligt att det var dags för beachvolley och dök upp i flipflops och färggrant linne. Efter tillrättavisning av domaren och slutligen ett gult kort (!) fick han på sig reglementsenliga kläder. Och matchen kunde börja..

Förutom Brad/Svesse möstrade Dragets ogloriösa bastarder Freddan, Tobbe, Massi, Jonke, Göran och Ekan. 

För att inte fullständigt göra gurkmajonäs av motståndet var ordern från regissör Tarantino (Ekan) att i första set sätta bollen säkert (växel 3 av 6). Det gick sådär. Efter Västerås första timeout där Draget ledde med tre bollar ändras ordern att öka trycket på spike till växel 5. Därefter vann Draget setet komfortabelt tack vare Massis stabila block och vår andra beachbum Tobbes hårda höga spikes (han följde strategi exakt).
Andra set och Dragets egen N’Gapeth i form av Freddan, dundrar, drivar, skruvar, fintar in säkert 10 egna poäng. Därutöver dominerar Svesse Pitt på högersidan och fullkomligt maler ner Västerås försvar till Bostongurka. Fortsatt stabilt spel och en enkel seger med övriga Dragoner speladendes på växel 3.

Men Draget skulle ju inte vara Draget om det inte…. Tja…Tredje set minns vi inte så mycket av. Tydligen förlorade vi stort.

I fjärde set ska vi visa var gurkburken ska stå. Draget har stabilt försvarsspel lett av Göran och Jonke. En vägg restes framför Västerås i block i form av Massi och Ekan. Och dundrande kantspikes av beachbrothers Tobbe och Svesse, som insåg att det går att hoppa betydligt högre med golv under fötterna istället för sand. Till slut blev det en ren uppvisning och ytterligare en skalp lades till Dragets imponerande samling.

27-25, 25-10, 19-25, 25-15


Tobbe är inspirerad av Ekans ärmlösa matchtröja och har retrohissat byxorna

(Ekan bakom kameran)