AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Hemmapremiären blev en succé

I lördags fick Sollentuna VKs damlag för första gången denna säsongen äntligen ta på sig den vinröda matchtröjan för att representera klubben på hemmaplan. På andra sidan nätet stod nykomlingen Lunds VK och det var en spännande match som väntade hemmapubliken.

Laget samlades på morgonen för att köra lite gemensam töjning och förbereda kropparna inför eftermiddagens match. Därefter väntade en frisk promenad i höstvädret för att se till så att alla var pigga och vakna. Då Sollentunas B-lag spelade match innan, var det flera från elitlaget som var intresserade att se matchen och heja på våra duktiga tjejer i division 1. När matchen tog slut (slutade dessvärre med förlust för Sollentuna) var det dags för samling i omklädningsrummet och några väl valda ord från Vladan och Matthias

Uppladdningen verkar ha haft en god inverkan då hemmalaget inleder stark från start och lyckas dra ifrån till 7-0 innan gästerna kommer in i matchen. Den starka inledningen är viktig för laget och tjejerna kan fortsätta spela avslappnat under hela setet. Lund kommer aldrig riktigt ikapp den stora ledningen och Sollentuna vinner till sist första set med 25-21.

I andra set har motståndarna kommit igång och de två lagen följs åt under hela setet. Det som är avgörande i slutet är att Lund vågar gå på avslut när hemmalaget håller igen och istället missar i viktiga lägen. Från ställningen 20-20 tar hemmalaget inga egna anfallspoäng och slutresultatet blir 22-25 till bortalaget.

Mellan andra och tredje set väntar en tio minuters paus och lagen går ut till omklädningsrummet för att återhämta sig och höra några kommentarer från coacherna. Väl tillbaka på plan verkar hemmalaget ha lämnat fokusen i omklädningsrummet och en usel start på set 3 är ett faktum. Bortalaget lyckas dra ifrån tidigt i setet och hålla övertaget länge. Många i publiken förväntade sig nog en vinst till Lund i detta set och det såg svårt ut för hemmalaget, men plötsligt hände det något och gnistan syntes återigen i Sollentunadamernas ögon. Hemmalaget lyckades vända underläget till 21-21. Efter storspel av Sollentunas högerkant Isabelle Falck och med nyfunnen energi lyckas hemmalaget knyta ihop säcken vid 26-24.

I fjärde och sista set är det ett bestämt Sollentuna som står på plan. Det var inget snack om vem som var mest hungrig på vinst och poängtavlan visade 22-10. Därefter vaknar Lund till och vinner sex poäng i rad. Men ingenting kan rubba Sollentuna nu och laget återfår fokus och vinner sista set med 25-16.

Det var en spelmässigt jämn match med många långa bollar och det kunde egentligen gått hur som helst. Avgörande för matchen tror jag är att vi lyckas vända underläget i tredje set och vinna det. Det visar verkligen på mental styrka och hade aldrig gått utan den lagkänsla och energi vi har i år.” – Viktoria Nordström


Ett stort tack till alla som kom och hejade!!
Slutresultat: 3-1 (25-21, 22-25, 26-24, 25-16)
Bästa spelare i bortalaget: Emelie Hedenberg
Bästa spelare i hemmalaget: Alessandra Roventini

Nästa hemmamatch: 15/11-16 Kl. 19.00