AKTUELLT

Sommarläger v33

Ungdomssektorn

Välkommen till Sollentuna Volleys sommarläger vecka 33, lägret för dig som vill utveckla ditt 6-mannaspel

Damer-C fortsätter att växa

Seriepremiär mot Team Gotland på bortaplan kan innebära många utmaningar men tjejerna i Utvecklingslaget slog snabbt ifrån sig premiärnerverna och tog hem en stark vinst med 3-0.

 

 

 

Här kommer ett referat av nya coachen Fredrik Gyllenberg ifrån seriepremiären i division 2 Östra, som spelades i Visby under söndagen:

“Team Gotland är ett nytt lag i serien med nya och gamla spelare kryddat med studenter, bland annat en för div 2 duktig italiensk passare.

Vi inleder med Laura, Irma, Emilija, Maja, Mirjam, Ellen och Johanna. Premiärnerverna spökar en aning och Gotland servar och anfaller sig till en ledning med hjälp av rutin och italiensk press. Ellen svarar med samma mynt och vi går ikapp och om. Hela laget spelar klokt i anfall och stopp-blockar effektivt Gotlands bästa spikers vilket ger oss första set med 25-17.

Till andra set byts nästan hela laget ut. Anna, Lucia, Ida, Elsa, Alva, in med Emilija och Johanna kvar. Samma historia ifrån första set upprepar sig. Underläge vänds till överläge med klokt anfall av bl.a. Lucia, Elsa och fint block-försvars spel av Emilija, Alva och Johanna. Fina servar av bl.a. Anna och Ida pressar bort italienskan från nät med enklare anfall som följd. Siffrorna blir 25- 21 och 2-0 i set.

Tredje set startar samma sexa som första set men nu med Lotta vid passar-rodret och Maja tillbaka i mitten istället för Emilija. Nu spelar vi ut Gotland från start. Vi byter in och ut för att jämna ut speltiden och tappar lite flyt men stänger matchen 25-22, 3-0!

Jubel och glädje, ner med en smörgås för nu följer 3 st träningsset mot 5 st. av Gotlands P-01or och  en spelare från damlaget. Lite sega och segerrusiga tappar vi första set om än tajt. Det smäller betydligt hårdare och passas finurligt av motståndarna. Andra set går till oss! Nu är vi redo, vakna och står upp bra med bättre försvar och tuffare attityd i anfall och serv. Sista set går rättvist till killarna när orken tryter. Vi har varit igång sedan 8:30 med morgonpromenad till hallen och klockan närmar sig nu 13:00.

Summa summarum så höjer sig samtliga ett snäpp ifrån senaste turneringen Uppsala cup. Extra cred går till Johanna som sköter libero rollen stabilt och till Lotta som med servepress och vältajmade pet tar sig an den otacksamma uppgiften att gå in i ett 3e set och passa, efter att ha väntat i två set som vunnits.”

 Foto & ass. coach: Hans Vestling. Statistiker: Sophie Hadad

Här kan ni fortsäta följa Utvecklingslaget under säsongen: http://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD6092&k=LS6092&p=1&l=14435189