Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag förlorade borta mot Linköping i premiären

I elitseriepremiären stod en av förhandsfavoriterna, Linköping för motståndet. Linköping har värvat bl a landslagets tränare, Johan Isaksson, passaren Andreas Eriksson, centern Wilhelm Nilsson, Benjamin Engström och Sean Anthony. Sean och Andreas är Sollentunaspelare som bägge spelat i Sollentunas herrlag.

Första set var jämnt fram till 7 lika när Sollentuna gjorde ett litet ryck och gick ifrån till 8-12 när hemmalaget Linköping tog en time-out. Den gav inte önskad effekt, utan Sollentuna kunde hålla en 4-poängsledning fram till 17-21. Nu närmar sig hemmalaget då de vinner tre av de följande fyra bollarna och det står 20-22. Sollentuna tar en time-out och bollen efter vinner Peter Blomgren i anfall via Linköpingsblocket och ut. Nästa boll vinner Erik Sundberg via Sollentunablocket och det står 21-23. Sean Anthony blir nerplockad bollen efter och Sollentuna har setbollar vid 21-24. Martin Larsson räddar den första via en backspike, men den andra kan Sollentuna vinna genom en backspiks från Kos Smiechowski och setet slutar 22-25.

Det andra settet är jämnt fram till 4 lika, sen är det Linköping som dominerar setet. Hemmalaget går ifrån till 8-4 och Sollentuna tar sin första time-out. Vid 10-5 har Sollentuna en av få perioder i setet då man får anfallsspelet att stämma och man gå till 11-10, men närmare än så kommer man aldrig utan istället är det Linköping som spelar bra och som får utdelning på sina servar, vilket gör det svårt för Sollentuna att vinna sina anfall, utan istället tvingas man till misstag. Linköping kan enkelt vinna setet med 25-16.

Det tredje setet börjar bra för Sollentuna som hittat tillbaka till det fina spelet man hade i första set. Man tar ledningen med 3-6 och Linköping tar time-out. Vid 9 lika är Linköping ikapp och nu är det Sollentuna som tar sin första time-out. Den ger önskat resultat och Sollentuna vinner tre raka poäng och det står 9-12. Linköping följer upp med två blockpoäng och är nästan ikapp vid 11-12. Sollentuna svarar och går till 12-15. Vid 14-16 är det 5 raka misstag, 4 från Sollentunas sida efter bl a 3 raka anfallsmisstag och i och med det kan Linköping vända setet. Man går från 14-16 till 18-17. Sollentuna vinner nästa poäng och det står 18 lika. Nu kommer ytterligaste ett misstag från Sollentuna som följs upp av ett serveess och Linköping leder med 20-18. Sollentuna tar ett blockpoäng och vi har 20-19 när Sollentuna gör ett servebyte. Tyvärr är serven ut och Linköping behåller sin ledning. Efter ett block sav Sergej Engström, ett anfall av Carl Ahremark och 2 slag av Andreas Eriksson står det 22-21 till Linköping. Erik Sundberg vinner sitt anfall och setet avslutas med att Linköping blockerar ner två Sollentunaanfall. Linköping vinner setet med 25-21, men känslan är att det är ett set som Sollentuna hade kontroll på, men släppte ifrån sig genom många onödig misstag under andra halvan av setet.

I det fjärde setet kan hemmalaget slappna av i och med att man vann det tredje setet och man börjar starkast och tar ledningen med 14-8. Nu har Sollentuna sin bästa period och går ikapp vid 14-lika efter ett överlägg av Fredrik Gewers, en läcker kontrollerad drive mot position 4 av Peter Blomgren mot 3-block, ett block av Fredrik Gewers på Tomas Mroz, ett serveess av Kosma Smiechowski och ett bra försvar av Carl Ljung som Peter Blomgren vinner i anfall. Lagen spelar jämnt fram till 19 lika när Martin Larsson vinner sitt anfall och det följs upp av två blockpoäng för Linköping. Plötsligt står det 22-19. Kosma Smiechowski vinner nästa anfall, men serven efter går ut och det står 23-20. Martin Larsson vinner ytterligare ett anfall och Staffan Blomgren vinner en ”pipe” och räddar därmed den första matchbollen. Erik Sundberg slår in bollen efter och Linköping vinner setet med 25-21 och matchen med 3-1.

Även om vi förlorar matchen med 1-3 tycker jag att vi under långa stunder pressar Linköping. Det som grämer mest är dels att vi i tredje set när vi hade greppet gör 4 misstag på 5 nollar och matchen därmed svänger över till Linköpings fördel och dels att vi under perioder hade svårt med servemottagningen trots att det inte var särskilt märkvärdiga servar från Linköping och därmed fick svårare att vinna boll i anfallet.

Till bäste spelare i Linköping utsågs Liberon Albin Eriksson (som också har ett förflutet i Sollentuna) och i Sollentuna utsågs Staffan Blomgren till bäste spelare.

Linköping hade tekniska strul, så det finns i nuläget ingen statistik från matchen.

Jag skulle särskilt vilja lyfta fram Peter Blomgren i Sollentuna som i första set var sanslöst effektiv i anfall samt Fredrik Gewers som visade upp ett stort blockspel idag. I Linköping stiger Martin Larsson återigen fram som en matchvinnare och Albin Eriksson var riktigt bra med grym servemottagning säger Johan Lindström som var coach för dagen i och med att Vladan coachade damlaget (som spelade samtidigt i Örebro). Även om vi förlorade så tror jag att Linköping blev lite överraskade över att vi långa perioder spelade bra block och försvar samt spelade ett smartare anfallsspel än när vi mötte dem förra året.

Nu der vi fram emot första hemmamatchen, mot Habo den 15 oktober kl 17.oo i Satelliten.