SVKs killar imponerar på Beach-SM

I veckan har det varit SM i Beach Volleyboll på Skrea Strand, och Sollentunas killar imponerade stort genom att ta medalj i alla åldersklasser. De blåste mycket alla dagar men Sollentunakillarna klarade uppenbarligen av det bra.

Mån-tisdag spelades Juniorklassen/U20 där Jakob Molin tog guld tillsammans med Lunds Jacob Link. Finalen vanns med 21-12, 21-15. På andra sidan nätet i finalen stod Victor Nielsen som därmed fick ett silver tillsammans med August Borna. Även om Victor nu skrivit på för Falkenberg och Jakob för Habo så gläds ju Sollentuna åt dessa medaljer.

Ons-torsdag var det dags för U18 där Oskar von Sydow tillsammans med Falkenbergs Daniel Greveus också tog guld. De spelade bra och vann finalen med övertygande 21-14, 21-19.

I U16 som spelades fre-lördag blev det guld till Sollentuna, genom Gustav Molin och Fredrik Ekholm. Finalen blev mycket svängig då de förlorade första set med 21-7. Trots detta kom de igen och kunde vinna andra set med 21-19 och sedan 15-12 i avgörande set. På andra sidan nätet i finalen stod välmeriterade David Åhman, landslagspelare som tagit brons i både U18 och U20 tidigare i veckan.

Även i tremanna gick det bra trots att vädret verkligen inte var det bästa!
Markus, Kalle och Johan tog brons i röd-svart klass medan Martin, Oscar och Emilia knep silvret i blå-grön!

 

På tjejsidan var det lite tuffare och även om tjejerna kämpade väl räckte det inte ända fram till final. Ulli Blomgren hade också otur att vrida till sitt knä i veckan så att hon inte kunde vara med i U16.
I U16 tog sig Ellen Dahlfors och Laura Bergman till semifinal men blev där utslagna och slutade som 4a. Värt att notera är att Agnes Elm spelade bra men åkte ut i U18 mot slutsegrarna Fanny Åhman och Ewelina Granberg redan i åttondelsfinalen med förlust med 16-14 i avgörande set…

Sammanfattningsvis medaljer för Sollentunas (och alldeles nyss Sollentunas) ungdomar
PU20 – Guld och Silver
PU18 – Guld
PU16 – Guld
Tremanna röd/svart – Brons
Tremanna blå/grön – Silver 

Imponerande med tanke på att Sollentuna saknar beachplaner och att det inte finns någon beachhall norr om stan…