AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Avslutning med diplom i Edsbergsparken

Det var en traditionsenlig avslutning med ungdomssektorn i Edsbergsparken men i år hade vi något som saknats de senaste åren, fint väder!

 

Det var lekar och tipsprommenad i det fina vädret och utöver priser delades det även ut diplom i flera kategorier.

Men de två första delades ut redan på fredagens klubbfest, först årets SVKare Peter Andersson:

I år delades det även ut ett extrapris och motiveringen löd:

Hösten 2006 startade Sollentuna VK:s första Kidsvolleygrupp – P97. Åsa & Cili Blomgren följde vår egen Lennart Kristianssons modell – gå in i barnens skolklass och bara meddela att volleybollen börjar på X-dagen kl xx.xx! Så – ett gäng från samma klass i Gillboskolan i Rotebro började och av dem är det fortfarande tre som spelar – Peter Blomgren, Victor Nielsen och Jacob Zachrisson! Men många var med ett bra tag – Ricky, Myggan, Hilding, Adam, Gustav…

Första tävlingen gick av stapeln i november 2006 – och de hade både kul och spelade första matcherna med bravur ( i och mot bl.a barn- och ungdomsårsärkerivaler Södertälje).

Laget började sin Volley2000-karriär med att vinna sin klass i Trekungaslaget – vilket naturligtvis gav mersmak. Träningsgruppen växte alltmer och Jakob Molin kom in i den tämligen snart! Tillsammans med både P96 (bl. a Alex, Simon, Martin, Gustav & Gustav – och inte minst “våra egna” Ludde & Erik?) och P98 (Fredrik, Jesper m fl) och senare årgångar också (Oskar, Andreas, Joar m fl) har laget varit framgångsrika på många plan – ett gäng som hållit ihop (ganska bra :-), tränat (relativt) flitigt, satsat allt när det gäller och faktiskt vunnit det mesta som kommit i deras väg. De har tagit fina placeringar i de flesta tävlingar de varit med i och inte minst tagit hem SM-bucklan till SVK i U15, U17, U19 och JSM.

Under åren har gruppen förändrats och många har bidragit; några att nämna (men ingen glömd); Cili har tränat dem länge, Staffan och Calle varit engagerade, Fredrik Molin tränat dem, Anders “Bengan” Häglund och Christer Hällgren likaså.

Nu går våra killar -97 ut från RIG och det har varit en förmån att få följa dem alla dessa år! Vi önskar dem massor av Lycka till i fortsatta karriärer och hoppas på att få se dem spela ihop igen i SVK någon gång!

 

Och så i tisdags var det dags för ungdomsektorns diplom:

 

 

 

 

 

 

Stort grattis, tack för i år och trevlig sommar!