AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Christer Hällgren till elitkommittén

Sollentuna herrar bildar en elitkommitté med ansvar för att utveckla elitsatsningen och det är med stor glädje vi presenterar Christer Hällgren som den första medlemmen i vår nybildade elitkommitté och låter honom presentera kommittén genom att svara på ett antal frågor.

Varför behövs en elitkommitté?
Sollentuna Volleyboll har höga ambitioner med sin elitverksamhet. Ambitionen är att erbjuda en bra utvecklingsmiljö för unga spelare som drömmer om att spela volleyboll på hög nationell eller internationell nivå, inklusive landslag. För att möjliggöra detta så startar vi en elitkommitté. Elitkommittén utgår ifrån en helhetsmodell där alla ingående delar och moment måste fungera. Vi vet att alla spelare inte kommer att lyckas nå sina drömmars mål, men i processen att bli bra volleybollspelare kommer spelaren med klubbens hjälp att utveckla egenskaper som är ovärderliga oavsett om man blir professionell volleybollspelare eller väljer att göra något annat i livet.

Vad gör en elitkommitté?
Vi ska förse klubben med spelare och tränare som har rätt talang och, kanske ännu viktigare, rätt inställning för en elitsatsning. Spelarna är givetvis den viktigaste ingrediensen, men därutöver måste även ledarstaben fungera så spelarna får bra möjligheter att utvecklas med bra fys- och bollträning. Därutöver behövs en stödfunktion som hjälper spelarna med saker utanför volleybollen såsom jobb och/eller utbildning. Allt måste funka för att optimera slutresultatet.

Var hittar man rätt spelare?
Grundstommen i vårt A-lag kommer under de närmsta åren rimligen bestå av egna produkter kryddade med spetskompetens utifrån. Sollentunas ungdomsverksamhet har varit lysande och producerat massor med bra spelare som gett klubben otaliga SM-guld i alla ungdomsklasser de senaste åren. Som ett specifikt exempel vill jag nämna att vi har producerat fem landslagpassare födda mellan 1992-1999. Det visar på en oerhörd styrka i vårt ungdomsarbete, men samtidigt är det förståss lite sorgligt då vi inte kommer att kunna erbjuda alla fem plats i vårt A-lag framgent. Men vi får i stället känna stor glädje och stolthet i att klubben kan förse i princip en halv elitserie med Sollentunapassare.

Var hittar man rätt tränare?
För tillfället har vi Vladan Ceremidzic kontrakterad och är mycket nöjda med den lösningen. I det korta tidsperspektivet räknar vi med att utveckla Vladan parallellt med att vi utvecklar spelarna och därigenom hjälpa Vladan att nå sina drömmar. På lång sikt vore det trevligt ifall klubben kunde bli självförsörjande på elittränare.

Vad är elitkommitténs målsättning vad gäller resultat?
På sikt vill vi naturligtvis att Sollentuna ska bli svenska mästare igen. Något annat mål är otänkbart för en klassisk klubb som Sollentuna. För att nå dit måste vi börja med att etablera oss bland de fyra bästa lagen i elitserien, dvs nå semifinal inom en snar framtid. Vi har en talangfull generation Sollentunaspelare födda mellan 1992-1999 och med dem som grund borde det vara möjligt att nå våra mål om vi bara ser till att träna hårt.

Blir det fler medlemmar i elitkommittén?
Jag räknar med det.

Sista frågan, vad gör du just nu?
Nu ska jag slutförhandla kontrakt med spelare inför kommande säsong.

 

Lycka till Christer önskar styrelsen!