AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Svenska Junior Mästare!

I helgen spelades Junior-SM i Södertelge, Sollentunas ungdomar presterade mycket bra och killarna tog sig hela vägen till SM Guld!

JSM är mästerskapet för spelare födda -97 eller yngre. Lagen har tagits sig till SM slutspelet via, i många fall, väldigt tuffa kval i tre pooler. Sollentuna kvalade in med både killar och tjejer.

Sollentunas killar besegrade både Lund och Floby/Falköping med 2-0 i gruppspelet och sedan Södertelge 2-0 i kvarten utan att förta sig. I semifinalen på söndagen väntade Norsjö som även de fick se sig besegrade med 2-0, att andra set blev jämnare berodde nog mest på våra egna killar.

I finalen väntade så de regerande mästarna Falkenberg och detta blev den första, och enda, spännande matchen. Man tog första med 25-23, tappade andra med samma siffror, men vände och tog tredje med 25-22 och sista med 25-23 (igen). Med vinsten 3-1 och endast 1 förlorat set under två dagar kan man nu titulera sig Svenska Junior Mästare!

Coach Vladan kommenterar: For me personally it was an honour to coach our boys in Junior SM tournament. They performed really well trough-out the weekend, and made us all proud. Well deserved gold!
They are a promising bunch and no doubt they will have great volleyball careers!


Spelade gjorde: Peter, Andreas, Victor, Joar, Jakob, Oskar, Zacharias, Jesper, Gustav H-S, Fredrik, Gustav M, Jacob
Coach: Vladan och Carl

Fullständiga resultat herrar: http://www.profixio.com/matches/juniorsm2015162/k/kl/1025936

 

Tjejerna började som killarna spela först efter lunch men vann i gruppspelet över både Falkenberg och Orion med 2-0, även om det var tight i andra mot Orion. Därmed var man klara för kvartsfinal som startade 19:45 mot Tuve, matchen blev tät och lite onödigt jämn men efter en lång dag kunde man tillslut vinna med 2-0 och var i semifinal. I semin ställdes man mot Svedala som spelade stabilt och trots att Sollentuna tog första set vände de och vann med 2-1. Bronsmatchen mot IKSU blev jämn de två första seten men i tredje orkade man inte hålla emot och hamnade på en ändå hedrande fjärdeplats!

Coach Lucas kommenterar: För att inte ha spelat ihop oss är vi i slutändan nöjda med placeringen. När man kommer 4a så sitter det alltid i en bitter eftersmak som man måste få känna på några dagar/veckor innan man kan göra en klar analys på exakt vad det var som inte gick rätt till. Men så här kort efter tycker jag att vi följde vår gameplan helt ok. Det främsta vi kommer ta med oss till nästa år är att försöka kunna prestera på topp under större delarna av matchen, i semifinalen kändes det som att vi (trots underläge i första set) var det hetare laget. Dessvärre lyckades vi inte lägga i sista växeln mot Svedala när det behövdes som mest. Med handen på hjärtat så var det rättvist, även om jag vet att vi är bättre än dem så lyckades vi inte visa det nu. I bronsmatchen mot Iksu visste vi att det var ett liknande motstånd som i semifinalen, dvs ett starkt defensivt lag. Vi slog dom i kvalet men det var med helt andra förutsättningar vi mötte dem nu. Vi försökte ladda om efter den bittra förlusten och gjorde det bra! Men efter förlusten i andra set tror jag luften gick ur oss lite. Iksu vann på att dom i slutet gjorde mindre misstag i avgörande lägen.

Slutligen vill jag säga att vi har samma lag nästa år och att vi förtjänade en bättre placering än vi fick i år! Vi kunde inte begärt mer av någon individ, vi gjorde det så bra. Men i min önskedröm skulle vi haft en veckas träningsläger med SM-laget innan slutspelet. Vi kommer tillbaka starkare nästa år. Ett löfte!

Spelade gjorde: Mai, Emma P, Agnes, Ulli, Sandra, Kajsa, Filippa, Emma L, Maria och Rebecka
Coach: Elias och Lucas

Fullständiga resultat damer: http://www.profixio.com/matches/juniorsm2015162/k/kl/1025935

 

För första gången spelades även en öppen klass för de lag som inte kvalat in och för klubbar som ville låta flera lag vara med och spela.

Sollentunas 00/01 tjejer tog chansen och vann mot Lindesberg 2-0, Södertälje 2-0, Gotland 2-0 och Falköping 2-1 i gruppspelet. I slutspelet på söndagen förlorade man 1-2 mot Lidingö som gjorde en mycket bra match. I bronsmatchen slog man Lindesberg med 2-0 och tog på så vis hem en välförtjänt bronsmedalj.

Coach Lasse kommenterar: Som coach är man givetvis lite besviken över förlusten mot Lidingö, men som helhet är jag rätt nöjd med denna helg. Vi är ett duktigt gäng!


Spelade gjorde: Rebecca, Lotta, Emilija, Molly, Hedda, Ida, Ellen, Jojo samt Andrea, Anna och Lucia som saknas på bilden
Coach: Lasse och Larry

Fullständiga resultat i öppna klassen: http://www.profixio.com/resultater/oppnaklassenvidjuniorsm20162/k/kl/1026706

 

Foton från Södertelges Facebook