AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Studsen avslutas med guld!

Äntligen kom då helgen när årets höjdpunkt skulle gå av stapeln. Från vår lilla P02-grupp är det fyra förväntansfulla killar som åker till Örebro för att spela Mikasa Challange.

 

Vår grupp i Level 6 Svart består av fem lag och vi börjar med att möta Engelholm och det visade sig bli dagens lättaste match och således vinst med 2-0.
Nästföljande match är mot Habo och även här vinner vi med 2-0. I tredje matchen möter vi Danderyd och ännu gång blir setsiffrorna 2-0, men Danderyd klarade sig ändå vidare till kvarten.

Efter en lång dag med en del förseningar, börjar vår sista match inte förrän runt 18. Motståndarna är Falkenberg, också de obesegrade under dagen, dock har de tappat ett par set. Det spelas en mycket jämn och spännande match där till slut Falkenberg drar det längsta strået och vinner med 2-1.

Vi blir alltså tvåa i gruppen, vilket innebär att vi inte blir direktkvalificerade till semi-final utan måste nå den via vinst i en kvartsfinal som spelas nästa dag och det är Lund som står för motståndet.
Att förlora sista matchen i gruppspelet, vänds till något positivt genom att tänka att nu får vi spela lite mer volleyboll samt att på det sättet också komma igång lite mer inför den stundande semin. Att vi skulle kunna förlora kvarten har vi inte huvudena inställda på alls och vi vinner relativt enkelt med 2-0.

Nu däremot, står ärkerivalen Södertelge på andra sidan, och det var precis just för sådana här tillfällen som den sista målsättningen från förra turneringen skulle uppnåtts – att öka på plusstatestiken mot Södertegle så att de inte tror att det är möjligt att slå Sollentuna – nu vet de att det går…

De vinner också första set med 25-18 och deras självförtroende är på topp. Våra killar visar då att inget knäcker dem, bara gör dem starkare och vi vi vinner ett mycket jämnt andra set med siffrorna 27-25. Avgörande set ser ut att gå Södertegles väg, de leder ganska stort, men med tålamod kan man komma hur långt som helst. Med ett fint, stabilt spel och filosofin “en i taget” – gör vi just det, tar poäng efter poäng och till slut står vi som segrare och siffrorna är återigen mycket jämna, 17-15. Vi är i final!

Vår gruppsegrare Falkenberg vann sin semi-final mot sina klubbkompisar och nu ska vi alltså mötas igen.

Med segern från dagen innan i färskt minne, går förstås Falkenberg in på plan som ett vinnargäng och tar även hem första set med rätt så enkla siffror, 25-16. Nu räcker inte bara tålamod längre, utan även en vilja av stål måste plockas fram och denna kombination tillsammans med kanonfin volleyboll, gör susen – Kai blockar och smashar, jagar bollar och tar servepoäng, Johan levererar fantastiska pass, trixar vid nät, kastar sig efter “omöjliga” bollar och räddar dem, är stabil i både serve och servemottagning, Anton passar också bra, har fin bagger, behåller även lugnet och räddar upp bollar coolt behärskat och täcker och räddar bollar vid block och Kalle dundrar in den ena smashen efter den andra, har ett grymt försvar och en suverän serve. Tillsammans hittar de lösningar i olika situationer och de vinner andra set med 25-20. Nu har de bestämt sig att visa vilken match det gäller att vinna – inte gruppspelsfinalen utan FINALEN!
Tredje set vinns med siffrorna 15-7 och Sollentuna Reebok, bestående av Anton, Johan, Kai och Kalle, tar “SM-GULD”!

Stort, stort GRATTIS killar och tack för fin volleybollunderhållning hela helgen och en fantastiskt nervkittlande söndag i Örebro!

Tack också alla tjejer som bjöd på härlig och spännande volleyboll, där skillnaden mellan vinst och förlust ibland var hårfin. En sak är säker – Ni är alla, både tjejer och killar, nu redo att lägga studsen bakom Er och äntligen köra fullt ut med sexmanna.

Fullständiga resultat: http://www.profixio.com/matches/mikasachallenge2016/k/kl/1025511 

Foto: Irene Andersson Photography