AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbla guld i det första U16 Mästerskapet

Falköping stod som värd när det första U16 mästerskapet avgjordes i helgen. SVK var givetvis på plats, av de nästan 50 lagen som deltog från hela landet var sex från Sollentuna. När spelet var slut på söndagseftermiddagen hade Flickor 01 tagit både guld och silver och killarna i 01 kammade också hem guldet.

Efter ett par år utan någon större ungdomsturnering i Falköping var det nu dags för U16 Mästerskapet där ungdomar födda -01 och yngre gjorde upp i sexmanna volley. Att det spelades just i Falköping med anslutning till Riksidrottsgymnasiet RIG var förstås en extra krydda.

Tjejerna var uppdelade i tre klasser och både F01 och F02 hade med två lag vardera, F01 spelade i Svart och F02 lagen i Röd.

SVK Puma hade ett tufft spelschema, efter inledande vinst mot Malmö med 2-1 blev det 3 förluster mot Skellefteå, Westan och Vindarp.
På söndagen gick det bättre och man vann C-slutspelet utan setförlust i kamp med Uppsala och Göteborg.


Tommy och Mikael coachade Ebba, Emma, Hanna, Sara, Tara och Wera.

 

SVK Converse anlände till Falköping med en inlånad spelare, Alva från flickor 01, eftersom Nora brutit tummen. Tyvärr meddelades ytterligare ett sjukdomsfall i sista minuten och man beslöt då att Nora skulle få serva och sedan gå av planen. Tillsammans med Ida, Elin, Sofia och Nina kämpade de sig igenom det första två matcherna och med en god laganda lyckades de i sista matchen för dagen vinna två mycket jämna set mot KFUM Göteborg.
I B-slutspelet på söndagen gav man Vindarps VK en riktig match men besegrades i två set för att sedan i sista matchen mot Gislaved vända ett förlorat set till en vunnen match 2 – 1 (19-25, 25-20, 16-14) och därmed sluta som 8a.

 
Eva och Linus coachade Converse med Alva, Elin, Ida, Nina, Sofia och Nora.

 

Flickor 01 åkte till U16 mästerskapet med 2 jämna lag. Larry, Hedda och Ida tog hand om SVK Vit bestående av Emma, Rebecca, Andrea, Amanda, Ellen, Maja, Irma och Laura. Det var 8 förväntansfulla tjejer som anlände till Falköping på fredagskvällen. Alla hade stort fokus på turneringen och var ivriga att leverera.

I första matchen mot Eneryda så hamnade laget verkligen i brygga, Eneryda hade matchboll men tjejerna visade på laganda, nerver av stål och riktig vinnarskalle så de vände och vann skiljesetet med 20-18(!) och matchen med 2-1. De 2 följande matcherna var det full gas från början och vanns med klara 2-0. Sen gruppfinal mot Norsjö, ner i brygga igen men inget kunde tydligen stoppa Vit denna dag, iskallt och med nerver av stål kämpade man hem gruppsegern och en rejäl sovmorgon på söndagen, semifinal kl 12.30.

Det var rejält taggade tjejer som tog emot Engelholm i semin, där visade de upp styrka och disciplin. Vit vann matchen med tydliga 2-0. Nu väntade final mot SVK Vinröd d.v.s. träningskompisarna, och det blev en match med mycket nerver och efter 1/2 matchen kändes det som att Vit inte längre trodde på vinst.
Coach Larry summerar: Vi förlorade finalen, men det bestående minnet av årets U16 mästerskap är mina tjejers kämparvilja, glädje, kylighet på plan, viljan att vinna samt att det är så fina tjejer både på plan och privat.
Tack för en kul turnering!

 

Lasse tillsammans med Hans coachade SVK Vinröd som spelade flickornas svarta klass. I laget spelade Anna, Jojo, Linn, Lotta, Lucia, Molly och Ulli. Målsättningen var glasklar – gå till final och där möte med det andra laget från vår träningsgrupp, SVK Vit. Linn skadade axeln förra helgen så hon avstod spel i de 3 första matcherna. Jojo gick in både som vänster och center som om hon inte gjort något annat. Det är underbart att ha ett så jämnt och bra lag. I gruppen slog man Svedala, Södertelge, Gislaved och Lindesberg utan att förta sig.

Semifinalen mot Norsjö började lite osäkert och slarvigt för att sedan varefter mala ner dem med sin taktik. Det blev till slut en jämn match 25-23 25-20. I denna match tog laget sin enda time-out under turneringen.
I finalen mot SVK Vit så började det riktigt dåligt, från båda lagen, med 6 servemissar på de 8 första servarna. Även här blev det jämnt som det skall vara mellan 2 bra och jämna lag. Vinrött vann med 25-20, 25-22.
Coach Lasse konstaterar att SOLLENTUNA DOMINERAR PÅ TEJER FÖDDA 2001!

 

Killarnas U16 SM avgjordes med en sammanslagen klass utan nivåindelning. Det gjorde att det under första dagens spel blev det en del ganska ojämna matcher. Dock gjorde detta att man kunde låta alla spelare få speltid.
Sollentuna hade två lag med i Pojk-klassen, Gazoz (P01) och Reebok (P02), som spelade i varsin grupp, de två första lagen i de två grupperna gick till semi medan de övriga spelade B-slutspelet i en rak serie.

Med i princip minsta möjliga trupp (bara Converse hade en ännu mindre med “5 1/2” spelare) åker SVK Reebok till Falköping för att få med mycket erfarenheter hem och det fixades förstås. Det andra målet var att komma bäst av 02-orna i gruppspelet och det lyckades man också med genom att slå Falköping och ärkerivalen Södertelge.

Inför dag två väntade fyra matcher – härligt och nyttigt med mycket volleyboll. Det sista egentliga målet var att denna dag utöka plusstatistiken mot Södertelge. Med minsta möjliga marginal klarade man tyvärr inte av detta mål, men som en gammal låt från 80-talet uttryckte det – “two out of three aint bad”….

Coach Lotti kommenterar: Vi vann två av matcherna på söndagen och det är roligt att se att fler av killarna nu börjar bli mer och mer redo för sexmanna. Det känns nästan lite passé att gå tillbaka och slipa formen för fyrmanna inför Mikasa om några helger, men det ska bli kul att åka iväg på turnering igen.
Helgens mest spektakulära boll stod Kalle för, när han jagar en boll som håller på att gå in i den gråa gummiväggen – kommer fram och flyttar iväg väggen med ena handen och räddar bollen med den andra, vi lyckas sedan få över den till motståndarsidan och vinner poängen!


Spelade gjorde Kai, Johan, Markus, Anton B, Anton F och Kalle.

 

SVK Gazoz slog i gruppspelet först Södertelge Archers och därefter Habo Juniors. Därefter stod en av ärkerivalerna för motståndet. Lund gjorde vad de kunde, men SVK Gazoz var på topp och vinsten skrevs till 25-18, 25-16. Därmed blev man gruppsegrare och ställdes mot Gotland i semifinalen. Vi har mötts i många matcher tidigare och alltid gått segrande ur de fighterna och kanske var det därför som spelet inte fungerade. Gotland oroade inledningsvis och tog kommandot, men efter en stund vaknade SVK Gazoz och kunde vinna med 25-16, 25-19.

Nu ställdes SVK Gazoz mot Habo Seniors i finalen. De två senaste finalerna i andra turneringar har Habo vunnit så nu var det dags att vända skutan! Detta prestigemöte inleddes stabilt och man tog relativt säkert första set med 25-17. Andra set började allt annat än bra! Men vid underläge 3-11, där Habos servar gav stor utdelning, vände det och istället var det SVK som vann på sina servar. Från 14-16 bytte sedan lagen poäng med varandra och Habo hade en massa setbollar. Från 23-24 till att de till sist vann andra set med 27-29.
I tredje och avgörande set började SVK bra och skaffade sig en liten ledning i setet som höll i sig, men som Habo tog ikapp vid 13-13. Habo missade chansen till matchboll och istället fick Gazoz det, och kan vinna sista bollen när Fredrik satte sin serve, Habo anföll, vi plockade upp den och sedan satte Albin en ”brevlåda” på Haboförsvaret som missade i blocket.
SVK Gazoz vinner tredje set med 15-13!

Sean och Reseledare Micke coachade Fredrik, Pontus, Gustav, Albin, Oskar, Calle, Aran och Max


Prisutdelning med vår egen Kajsa!

 

Fullständiga resultat finns på http://www.profixio.com/resultater/u16masterskapet2016/k