AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ny sportchef för damlaget

Nu är det klart att Cili Blomgren tar rollen som sportchef för damlaget.
Cili har tidigare varit aktiv både som bl.a. spelare och tränare under flera år men har nu alltså tackat ja till att ta ett stort ansvar i SVKs elitorganisation.

 

Så här beskriver Cili sig själv och hur hon ser på sin nya roll:

Cili Blomgren heter jag, fyller 25 nu i vår, bor tillsammans med ett gäng hundar i Väsby. En stor del av mitt liv präglas av hund och hundlivet då vi tränar och tävlar aktivt inom agility. Jag har dessutom varit aktiv inom föreningslivet i princip hela mitt liv och arbetat mycket ideellt inom Sollentuna volleybollklubb, både som spelare och som tränare för ungdomslag. Förutom det så pluggar jag sista terminen på psykologprogrammet på Karolinska Institutet och tar examen nu i juni.

Min volleybollkarriär började när jag var 10 då hakade jag på några klasskompisar som spelade och jag blev direkt såld på sporten. Några år efter att jag började min volleybollbana började även min yngre bror Staffan att spela och så småningom även syskonen Peter och Ulrika. Numera är hela familjen involverad vilket ökar min motivation! Jag fortsatte spela till slutet av gymnasiet, då jag blev tvungen att välja mellan fortsatt spel inom volleyn eller elitsatsa inom agilityn – men jag kunde så klart inte släppa volleybollen helt utan fortsatte som tränare. Jag har varit tränare i ca 8 år för olika lag, både killar och tjejer, i ungdomsspel, divisionsspel och diverse mästerskap. Tillsammans med de olika lagen/träningsgrupperna har jag några av mina bästa volleybollminnen!

Jag har gjort försök tidigare att lägga volleyn lite mer åt sidan men hur ärligt försöket än varit så slutar det med att jag sugs tillbaka in. Sporten och klubben Sollentuna VK är så fantastisk drivande, engagerande och rolig att det är svårt att inte känna en längtan efter hallen och gemenskapen tillsammans med andra inom klubben, både spelare, tränare och övriga! Det är helt enkelt alldeles för roligt för att låta bli!

Under vårterminen har jag engagerat mig lite mer inriktat mot vårt damlag och arbetat kring flera olika delar tillsammans med dem. Det har gett mig en inblick i hur häftigt samspelet mellan spelare, tränare och klubb kan vara när allting stämmer och hur tufft det kan vara när det fungerar mindre bra. När jag fick frågan ang sportchef för damerna kände jag att jag det var en ärofylld utmaning jag inte kunde tacka nej till. Som sportchef önskar jag kunna bidra till att få ett ökat samspel som präglas av givande och tagande, att vi arbetar tillsammans i en riktning och mot ett mål där vi alla vill utvecklas och det på fler plan än enbart volleybollen. Ett av mina ledord är kommunikation, jag tror att med en stor öppenhet för varandra så kan vi nå långt! Sollentuna VK är stolta över att vi har en stor ungdomsverksamhet vilket gett oss många egna produkter i våra elitlag. Vi tror på långsiktig utveckling och att vi låter unga spelare växa och få chansen att komma närmare sina mål tillsammans oss – oavsett varifrån de kommer. Det är en vision jag vill värna om.

Jag hoppas och tror på ett spännande år tillsammans!
Vi ses väl i hallen?!

Cili

Sportchef för herrlaget skall tillsättas så fort som är möjligt och under tiden upprätthåller Henrik Blomgren rollen.