AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspel i Stockholm Volleycup för PU16

Så var det dags för slutspel för den yngsta 6-manna klassen i Stockholm Volleycup, U16. Slutspelet arrangerades av Södertelge i Västergårds Arena. På killsidan deltog sex lag från fyra klubbar.

Man spelade i två grupper där vinnaren i varje grupp gick direkt till semi medan tvåor och treor först skulle spela kvart, och det betydde att alla hade chans på medalj även om gruppspelet skulle gå dåligt.

Sollentuna Gazoz (-01) seglade igenom gruppspelet genom att besegra Danderyd och sina yngre klubbkompisar i Reebok. 02:orna i Reebok spelade en jämn och spännande match mot Danderyd men tog tillslut hem den med 2-0.

I Grupp B tog sig Team Gotland sig säkert till semi men det blev en tuff kamp om andra platsen mellan de två Södertelgelagen.

I kvartsfinalerna mötte Danderyd och SVK Reebok varsitt Södertelgelag (enda matchen där Danderyd inte möte ett Sollentunalag) men den här gången fick Södertelge se sig besegrade och det blev Sollentuna, Gotland och Danderyd i semifinalerna.

Gazoz visade återigen sin styrka och besegrade Danderyd med 2-0 medan Reebok fick det tufft mot Gotland, 0-2.

I matchen om bronset fick alltså Danderyd chans att ta revansch mot Reebok och de började med att vinna första set med 25-17.  Sollentuna killarna repade mod och tog nya tag och lyckades knipa andra med 25-23 för att ta bronsmatchen till skiljeset. I tredje set kämpade de våra på och tog hem det med 15-9.

I finalen besegrade Gazoz Gotland i två raka och säkrade därmed vandringspokalen till Sollentuna!

Bra kämpat allihopa!

Fullständiga resultat: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/PojkarU16Slutspel/