AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Succé för Draget

Säsongen blev en formidabel succé för Draget. Målet var att komma trea i serien – och det lyckades man också med. – ”Vem vill gå upp en division?” Frågar sig Magnus Ekqvist oförstående (vilket iofs är ett naturligt tillstånd i Magnus liv). Och avslutningen blev pricken över i, magnifik magi och 3-0 i set.

Se Sundbyberg och sedan dö – möt våren i Södertälje.” Så skaldade Ulf Peder Olrog för mer än 50 år sedan. Och visst har vårsolen lyst på Södertälje! SSK är åter i hockeyallsvenskan och staden fick i helgen besök av Sveriges populäraste volleybollag – Sollentuna Draget.

Och visst blev det festligt. Fullt med publik på de låga bänkarna (alla sju verkade dock heja på hemmalaget) och god stämning i hallen. Förra gången förlorade Draget listigt mot detta unga och spänstiga lag, men den här gången behövde man inte hålla igen.

Som vanligt är gubbarna trögstartade och Södertälje rann iväg till ledning med 6 bollar innan framförallt Ekqvist blivit varm i knäskydden och obönhörligt dundrat in boll efter boll på sin kant, för dagen den vänstra. Det var dock nästan så att det blev spännande i slutet av setet och Draget fick släppa till 23 poäng till hemmalaget. I andra set var det främst Tobbe Trollkarl som firade triumfer. Både hårda hoppservar och luriga beach-shots i brunnen gav fin poängskörd. Dragets hetlevrade italienare, Massi Medutti, landade tungt efter ytterligare en reptilsnabb kortis. Knäet knakade så rutorna skälvde och var Massi var tvungen att bytas ut. Men inte ens detta – att spela med endast en center – rubbar ett så rutinerat lag som Draget. 20 poäng fick Södertälje i andra.

I tredje fick farbror Ekqvist sätta sig på bänken och vila lite. Och se, det gav utdelning. Endast 18 poäng till Södertälje! Ironiskt nog var det den södertäljebördige Elm som satte punkt – inte bara för matchen, utan för hela säsongen. En enorm satsning på vad som var tänkt att bli ett värdigt final-fyrverkeri på säsongen. Full attack och maximal kraft lades bakom tillslaget i denna sista smash. Här skulle det sättas en brutal punkt… Den halvmiss som blev resultatet av överladdningen förvandlades till en perfekt shot precis bakom blocket!

Veni Vidi Vici
(Julius Cesar år 47 f.kr, alternativt LP-skivan ”Vi kom, vi såg, vi stegrade” med Kenneth and the Knutters 1983)

 

Slutresultat: Södertelge VBK B – Sollentuna VK Draget  0 – 3 (23-25, 20-25, 18-25)