Förlust även i tredje kvartsfinalen för herrlaget

För herrlaget var det vinna eller försvinna som gällde i den tredje kvartsfinalen på bortaplan mot Linköping. Noterbart är att Sollentuna i matchen spelar med hela sex egna produkter och i tre av seten är all sex på planen samtidigt (när Tobias Ericson är på bakplan och liberon spelar på hans position)! Unikt!

Matchen börjar bäst för Linköping som kan spela utan press i och med att de leder med 2-0 i matchserien. Hemmalaget tar ledningen med 11-6 och kan utöka ledningen till 18-11 när Sollentuna tar sin andra time-out. Vid 24-15 har Linköping hela 9 setbollar. Sollentuna friserar siffrorna lite grann genom att vinna 3 raka bollar innan Erik Sundberg kan avgöra setet och det blir 25-18 till Linköping.

Andra set börjar bra för Sollentuna som nu flyttat över Peter Jonsson till högerkanten. Man tar ledningen med 0-4 efter bl a två blockpoäng av Sergej Engström. Sollentuna utökar sin ledning till 4-10 innan Linköping får igång sitt spel. Redan vid 12 lika är Linköping ikapp, då Sollentuna för stunden har svårt att få sitt anfallsspel att fungera. Mot slutet av setet klickar anfallsspelet igång igen för Sollentunas del och det blir Sollentuna mot Martin Larsson (som får i stort set alla pass i Linköping i slutet av andra set). Efter ställningen 18-21 tar Martin Larsson själv fyra anfallspoäng, men det räcker inte då Sollentuna också tar fyra anfallspoäng och kan vinna setet med 22-25 och det är kvitterat till 1-1 i set.

Det tredje setet är jämnt fram till 10-9 för Linköping. Här gör man ett ryck och går ifrån till 16-11. Vid 19-15 fastnar Sollentuna i en uppställning och Linköping kan gå ifrån till 24-15 innan Staffan Blomgren äntligen kan vinna en boll i anfall. Bollen efter vinner William Mercer och Linköping kan komfortabelt vinna setet med 25-16.

Det fjärde setet börjar bra för Sollentuna som tar ledningen med 3-5, men efter det har Lönnköping en väldigt bra period och vinner sex raka poäng fram till 9-5 efter bl a 3 anfallsmisstag av Sollentuna. Närmare än 11-9 kommer inte Sollentuna utan efter det kan Linköping utöka sin ledning och till slut vinner man även det fjärde setet med 25-16 och matchen med 3-1 (25-18, 22-25, 25-16, 25-16).