Kvartsfinal två för herrlaget spelades på skärtorsdagen

Matchen spelades i Linköping och blev försenad då domarna fastnade i påsktrafiken. 20 minuter försenad kunde matchen starta.

Första set var jämnt fram till 8 lika. Här gör hemmalaget ett ryck och går ifrån till 14-10 efter bl a 3 blockpoäng. Sollentuna knappar in ett par poäng, men kommer inte närmare än 14-12 och 15-13 utan Linköping kan gå ifrån till 24-17 och 7 setbollar. Sollentuna fixar de 2 första, men sen kan Carl Ahremark vinna sitt anfall och Linköping vinner första set med 25-19.

Det andra setet börjar bra för Sollentuna som tar ledningen med 2-6. Vid 8-9 och 11-12 är Linköping nästan ikapp, men Sollentuna går upp till ledningen med 11-15 och Linköping tar en time-out. Linköping vinner två bollar och efter det vinner Sollentuna fyra raka poäng och leder med 13-19. Här känns det som setet är avgjort, men hemmalaget vill annorlunda. Linköping vinner tre raka poäng och Sollentuna tar time-out vid 16-19. Lagen byter boll med varandra fram till 18-21. Martin Larsson visar nu upp ett vasst anfallsspel och lyfter sitt lag fram till 21-22. Carl Ahremark tar ett blockpoäng och det är kvitterat till 22 lika. Sean Anthony vinner en boll i anfall innan Linus Ekstrand gör detsamma och det står 23 lika. Linköping får setboll efter en anfallsmiss av Sollentuna, men Sean Anthony räddar den första genom att vinna sitt anfall. Linus Ekstrand vinner ytterligare ett anfall och Linköping har sin andra setboll. Den förvaltar man och det står 2-0 efter 26-24 i andra set.

Luften gick tur Sollentuna när man inte vann det andra setet efter att ha haft ledningen med 13-19 och det tredje setet blev en ren transportsträcka. Linköping tog ledningen med 12-4 och kunde sedan enkelt vinna setet med hela 25-12.

Matchen slutade alltså 3-0 till Linköping efter 25-19, 26-24, 25-12.