AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

U18-SM Kval

I söndags var det dags för U18-SM Kval, i år för de födda -99 och yngre. Sollentuna tillhör Östra poolen och detta kval spelades i Pershagenhallen, Södertälje och målet var förstås att vara bland de fyra lag som går vidare till SM som spelas i Örebro 21-22 maj, dessutom ville man få till en så bra placering som möjligt för rankingen.

Årets U18-damlag består av några 99or och 00or och sedan en majoritet med 01or. Några av tjejerna kom till kvalet direkt från divisionsspel i Norsjö men laddade om bra.

Damernas kval spelades med två grupper där segraren i varje grupp gick direkt till semifinal medan tvåor och treor först skulle spela kvartsfinal. Uppsala lämnade sent återbud pga sjukdom så det var sju lag som skulle göra upp om de fyra platserna.

Sollentuna började med att besegra Danderyd med 2-0 vilka i sin tur vann över Vallentuna. Sedan var det dags för Sollentunatjejerna att ta sig an Vallentuna i sista gruppspelsmatchen. Kanske var våra tjejer lite väl självsäkra samtidigt som Vallentuna hade laddat om ordentligt och även om de förlorade första set så lyckades de vinna det andra och ta matchen till skiljeset, väl där kunde Sollentuna svara upp och tog hem setet med 15-10 och vann gruppen och var därmed inte bara klara för semifinal utan även kvalificerade till SM i Örebro.

I semifinalen blev det möte mot Vallentuna igen efter att de besegrat Lidingö i kvarten, som även den gick till skiljeset. Historien upprepade sig, Sollentuna tog första set, Vallentuna tog ett jämt andra men Sollentuna lyckades återigen vända för att vinna sista set och tog sig på så sätt till final.

I den andra semin besegrade Södertelge Danderyd i två raka men Danderyd verkade vara helt nöjda med att vara bland de topp fyra som kvalade sig vidare.

Så det blev alltså en klassisk final mellan Sollentuna och Södertelge, första set var jämt men Södertelge höll i spelet och kunde vinna med 25-20. I andra set fortsatte samma mönster men Sollentuna kröp närmare och närmare, ni kan följa slutet på matchen i filmen nedan, vi kommer in i andra set när Sollentuna ligger under med 20-23.

Det blev ett oerhört spännande avslut på andra set där båda lagen hade match- respektive setbollar men som Sollentuna tillslut kunde vinna med 29-27, detta var det första set Södertelge tappat under hela dagen.

Tredje set blev på så sätt lite av ett antiklimax där våra tjejer relativt enkelt kunde ta hem det med 15-6. En fantastisk avslutning på en lång dag!

Nu ser vi fram emot U18-SM 21-22 maj!

Fullständiga resultat http://www.profixio.com/resultater/u18smkval2016/k/kl/1015362